Uvjerljivi Marin Čilić donio Hrvatskoj drugi bod protiv Ekvadora!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Svladavši Nicolasa Lapenttija 6-2, 5-7, 6-7( 2), 6-3, 6-4 Ivo Karlović je donio prvi bod Hrvatskoj protiv Ekvadora u meču 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je trajao tri sata i 45 minuta. Otvarajući set nije dao naslutiti dramu koja će uslijediti u prvom meču u Varaždinu.

Karlović je diktirajući tempo 94. tenisaču svijeta uzeo dva početna udarca (iz tri prilike) i najavio pobjedu. Ona je i stigla, ali tek nakon što je drugi hrvatski reket ulovio u nastavku set zaostatka.

Drugi i treći set otišli su, naime, na stranu Ekvadorca koji se 1999. godine dičio šestim mjestom ATP liste i koji je kroz jedini međusobni ogled na ATP turnirima 2008. u Lyonu svladao Karlovića u dva seta.

Da u njemu još uvijek ima žara, pokazao je iskoristivši jednu od četiri lopte za obrat koje mu je Hrvat ponudio u drugoj dionici igre, a potom je trud okrunio i u trećemu setu prepustivši Karloviću samo dva boda u tie-breaku.

Ipak, Karlović je u četvrtome setu pronašao snage za povratak, iskoristio je pritom jedinu ponuđenu loptu za obrat, a svoj je servis čvrsto držao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan recept (jedan break i zadržavanje početnog udarca) Karlović je iskoristio i u petome setu, te je donio Hrvatskoj prvi bod u ogledu protiv Ekvadora.

Dodajmo da je naš tenisač tijekom meča ispalio 36 asova, a ukupno je imao i 37 winnera.

Marin ekspresno do drugog boda

Marin Čilić je imao znatno lakši posao protiv Lapenttijevog mlađeg brata Giovannija. Međugorac je slavio sa 6-4, 6-3, 6-3 nakon dva sata i tri minute igre.

Velika razlika u kvaliteti između dvojice tenisača bila je očita od prvih poena u Gradskoj dvorani u Varaždinu. Do prvog breaka u meču Čilić je ipak došao tek u devetom gemu, ali i to je bilo dovoljno za spremanje prvog seta u džep.

Još je lakše bilo u drugom setu koji je prvi hrvatski reket zaključio s dva oduzeta servisa, a 222. igrač svijeta je zaprijetio tek u trećem setu. U njegovom je uvodnom dijelu napravio obrat, ali Čilić mu je odmah uzvratio, a u osmom gemu dodao i novi break te rutinski priveo meč kraju.

Deveti svjetski tenisač skupio je deset asova, nakon prvog je ubačenog servisa osvojio 83 posto poena, a nakon drugog 72 posto. Meč je zaključio s 53 winnera.

Podsjetimo, ukoliko Hrvatska pobijedi Ekvador, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbije i SAD-a.



Davis Cup, Svjetska skupina, 1. kolo, petak:

Hrvatska - Ekvador 2-0

Karlović – N. Lapentti 6-2, 5-7, 6-7(2), 6-3, 6-4

Čilić - G. Lapentti 6-4, 6-3, 6-3

jutarnji list

Vezani članci