TUŽNA VIJEST: Schumacher rasprodaje obiteljsku imovinu

Vidi originalni članak
prodala je luksuznu obiteljsku vilu kako bi lakše pokrivala troškove liječenja teško ozlijeđenog automobilističkog velikana.

Schumacher je, podsjetimo, u prosincu 2013. godine stradao na skijanju u Francuskoj. Zadobio je teške ozljede glave nakon čega je nekoliko mjeseci bio u umjetno izazvanoj komi u bolnici u Grenobleu. Poslije buđenja je najprije prebačen u rehabilitacijsku kliniku u Švicarskoj, a nekoliko mjeseci kasnije i na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njegovom oporavku u vili pored Ženevskog jezera skrbi privatni liječnički tim sastavljen od 15 profesionalaca, a ne treba ni spominjati da to košta. Prema procjenama inozemnih medija, troškovi Schumacherova liječenja do ovog su trenutka narasli na oko 14 milijuna eura, a iako na računu i dalje ima milijune, Corinna si je dodatno odlučila olakšati financijsku situaciju prodajom vile u Trysilu, sjeverno od norveškog glavnog grada Osla.

Norveški dnevnik Dagens Naeringsliv navodi da se radi o posjedu veličine 645 četvornih metara, a agent za nekretnine Petter Birkrem otkrio je da je obitelj Schumacher boravila u vili nekoliko mjeseci godišnje. Nijemac ju je kupio sredinom devedesetih, nalazi se u blizini skijaške staze, a u podrumu ima teretanu, lječilište, te garažu u koju stane sedam automobila. Posjed je kupio neimenovani bogataš za oko 2,75 milijuna eura.

Obitelj Schumacher je navodno i ranije razmišljala o prodaji ove nekretnine, a nakon Michaelove nesreće više nema smisla držati je u vlasništvu. Podsjetimo, prije nekoliko je mjeseci Corinna prodala i privatni zrakoplov.

Sportski.net

Vezani članci