Super-G iz snova: Rezultat života Ivice Kostelića!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ivica Kostelić napravio je pravu senzaciju na završnici Svjetskog kupa u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. U utrci superveleslaloma osvojio je drugo mjesto, što je njegov najbolji super-G rezultat u karijeri.

Premijerna pobjeda u ovoj disciplini Ivici je izmaknula za samo 39 stotinki, koliko je od njega bio brži pobjednik Kanađanin Erik Guay.

Najbolji hrvatski skijaš startao je kao peti i u cilj ušao s najboljim vremenom koje je bilo nedostižno za cijelu superveleslalomašku elitu.

Iako su stazom Kandahar poslije Kostelića prošli i olimpijski prvak u ovoj disciplini Aksel Lund Svindal, osvajač malog Kristalnog globusa u superveleslalomu Michael Walchhofer, vodeći u ukupnom poretku Carlo Janka, najbolji Austrijanac Benjamin Raich, švicarski djedica Didier Cuche, bolji je bio samo Guay.

Dosad je najbolji Kostelićev rezultat u superveleslaomu, ako ne računamo nacionalna prvenstva te FIS utrke koje su ipak niži rang natjecanja u odnosu na Svjetski kup, bilo osmoj mjesto iz kanadskog Whistlera te talijanskog Bormija 2008. godine.

S novih 80 boda Ivica se probio na peto mjesto u ukupnom poretku. Preskočio je Austrijanca Marcela Hirschera i sada ima 750 bodova, 133 manje od četvrtog Svindala te 157 od trećeg Cuchea, a do kraja sezone ostale su još dvije utrke – veleslalom i slalom.

REZULTATI:
1. Erik Guay (Kan) - 1:26.36
2. Ivica Kostelić (Hrv) + 0.39
3. Aksel Lund Svindal (Nor) + 0.63
4. Hannes Reichelt (Aut) + 0.88
5. Georg Streitberger (Aut) + 1.12
6. Benjamin Raich (Aut) + 1.13
7. Didier Defago (Švi) + 1.20
8. Mario Scheiber (Aut) + 1.21
9. Didier Cuche (Švi) + 1.23
10. Patrick Staudacher (Ita) + 1.32


Net.hr|

Vezani članci