Sukob ne prestaje: Tomić bi mogao zaigrati za Hrvatsku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Eskalacija sukoba nastala je nakon 2. kola Australian Opena i meča između Tomića i Marina Čilića. Hrvatski je tenisač i novi stanovnik Top 10 ATP ljestvice slavio nakon četiri sata igre i pet setova (6-7(6), 6-3, 4-6, 6-2, 6-4), a meč je završio u dva sata ujutro po lokalnom vremenu, što je posebno naljutilo 17-godišnji Tomića, koji je i ranije znao ulaziti u sukob s čelnim ljudima australskog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tražio sam da igramo tijekom dana, ali organizatori to nisu dopustili. Mislim da je to smiješno. Navedite mi jedan sport koji se odvija u jedan ili dva sata ujutro. A posebno je teško igrati u tom terminu u mojim godinama', uputio je tada Tomić oštre riječi Craigu Tileyju, direktoru Australian Opena, ujedno i direktoru za razvoj mladih tenisača u Australskom teniskom savezu.

John Tomić, Bernardov otac, do te se mjere tom prilikom ražestio da su zaštitari u Melbourne Parku bili pozvani na spremnost za reakciju u svakom trenutku. Tada je i izrečena spomenuta prijetnja prelaska pod hrvatsku zastavu.

'Nisam čuo Johna da je to baš tako rekao, no o tim se stvarima ne pregovara. Igrati za domovinu trebala bi biti najveća čast, a da sam ga čuo da je to rekao, kao i bilo kojeg drugog roditelja da na takav način prijeti, poručio bih mu da to i učini', veli Tiley, a prenosi list The Australian u svom web-izdanju.

List se poziva na treću osobu, koja je čula Johna Tomića kako naglas govori da će 'odvesti sina u Hrvatsku'.

dnevnik.hr

Vezani članci