FOTO  Predstavljamo: Športski plesni klub Zrinjski

Vidi originalni članak

Već uprvim godinama rada klub je ostvario zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Saveza modernih plesova BiH, inače aktivnog člana International Dance Organization.
Marljivi rad i zalaganje rezultirali su kvalitetom i kvantitetom rada kluba. Trenutno broji dvanaest licenciranih trenerica. Njegujući športski i plesni duh danas djeluju slijedeće discipline: modern ballet, show dance, jazz dance, latinoamerički i standard plesovi, orijentalni ples, cheerleading, twirling, zumba, dance aerobic, bokwa i tae bo.
Novi sadržaji u klubu su orijentalni ples i bokwa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orijentalni ples (trbušni ples) je ples istoka znan kao raqs sharki, kojeg rado plešu žene, djevojke i djeca. Plesnim pokretima radi se na eleganciji, lijepom držanju, profinjenosti, razvija se motorika, koordinacija i osjet za glazbu.

Bokwa je intenzivan kardio trening koji kombinira elemente afričkog plesa, capoeire, kickboxinga i plesnih koraka. Jedinstven i drugačiji program od ostalih plesnih fitnessa jer svojim pokretima se ispisuju slova i brojke po podu, što ju čini jednostavnom i pristupačnom metodom treninga za sve. Uz twirling, bokwa je jedina i prva u BiH.
Od prošle godine s radom je počela Woman Gym, jedina teretana za žene na području Mostara.  Članice su do sada sudjelovale na brojnim nastupima i natjecanjima na području BiH, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske.

Iako mladi,Klub godišnje ostvari veliki broj nastupa i natjecanja, a jedna od zapaženih su: prvo veliko natjecanje twirlinga na prvom otvorenom Twirling kupu Hrvatske te natjecanje seniorskih cura na Europskom prvenstvu u show dance-u u Mađarskoj. Velika natjecanja, vjerujemo, potvrda su kvalitete rada članica i njihovih trenerica.

Trenutno se u klubu pripremaju plesni projekti i pripreme za nadolazeća natjecanja i nastupe u ovoj sezoni.
Klub je vrlo rado sudionik humanitarnih projekata, a ove godine organizira jedan takav. Riječ je humanitarnom Zumbathonu „Osjeti toplinu doma" za beskućnike grada Mostara, kojeg klub organizirana na čelu s licenciranom trenericom zumbe Marinom Nožić u suradnji s Frama Mostar.
Akcija će se održati 10. studenoga u 19.30 sati u dvorani na Bijelom brijegu. Cijena ulaznice iznosi simboličnih pet maraka, a karte će biti puštene u prodaju od 18 sati na ulazu u dvoranu. Sav prikupljeni novac od ulaznica bit će usmjeren na pomoć beskućnicima. Dvosatna zumba okupit će brojne ljubitelje ovog plesa s područja grada Mostara, a svoje gostovanje zabilježit će i treneri iz ostalih dijelova BiH te nastup članica kluba.

Podržite ovu humanitarnu akciju te zajedno bar na tren mostarskim beskućnicima vratite osmijeh na lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi zainteresirani za bilo koju disciplinu u klubu mogu se doći prijaviti i informirati svaki radni dan od 18 do 20h u prostorijama kluba ili na našim facebook stranicama.

Vezani članci