Pobjeda Čilića u Hrvatskoj je dočekana kao nacionalni praznik

Vidi originalni članak
"Đoković drži prvo mjesto od 5. studenog 2012. godine", podsjeća Blic u tekstu, ali dodaje da predaja prvog mjesta neće biti tragedija za Novaka.

"Naš as u posljednjih nekoliko godina postigao je rezultate zbog kojih nikada neće biti izbrisan s ljestvice besmrtnosti", piše Blic, koji je objavio i tekst s euforičnim reakcijama iz Hrvatske nakon Čilićeve pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U komšiluku se dodatno slade pobjedom Đokovića jer je porazom doveo u pitanje prvo mjesto. Pobjeda Čilića dočekana je kao nacionalni praznik", navodi Blic.

"Predao parišku, a možda i svjetsku krunu", naslov je u Kuriru. Oni pišu kako je hrvatski tenisač zasluženo pobijedio Đokovića uz 27 winnera u odnosu na Novakovih 15 i 3:2 u iskorištenim break loptama.

"Podatak da je Đoković u duelima sa Čilićem do danas imao skor 14:0 i da nije uspio održati pozitivan niz dug osam i po godina, još jedna je potvrda onoga što su mogli da primijete svi koji su gledali njegove mečeve nakon poraza u finalu US Opena. Novak, jednostavno, nije više na svom uobičajenom, vrhunskom nivou", napisao je Mondo.

narod.hr

Vezani članci