Novak Đoković operirao lakat

Vidi originalni članak
... Facebook i Instagram.

"Hej momci, dugujem vam vijesti o mom oporavku. Nosio sam ovu povredu u posljednje dvije godine, a tijekom ovog vremena vidio sam se sa mnogo doktora. Istina je da je bilo mnogo različitih mišljenja, različitih dijagnoza, različitih sugestija... Nije mi bilo lako izabrati koji način da idem i što da radim. Prošle sezone sam uzeo šest mjeseci odmora u nadi da ću se vratiti u potpunosti oporavljen, ali nažalost i dalje osjećam bol. Nedostajalo mi je nadmetanje, to je u mojoj krvi i morao sam da pokušam na AO", objavio je Đoković na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U objavama na društvenim mrežama Đoković nije naveo koliko će ovaj put pauzirati, istakavši da očekuje potpuni oporavak.

Nakon eliminacije u osmini finala Australian opena, Đoković je najavio novu pauzu, ali nije bilo jasno da li će opet samo da "odmara" ili će uraditi operaciju.

"U svakom slučaju, s mojim timom sam se dogovorio da ću pokušati različite metode nakon što završim u Australiji i prije nekoliko dana prihvatio sam da napravim malu medicinsku intervenciju. Izgleda da sam na dobrom putu do potpunog oporavka. Ovo je veliko putovanje, moram priznati. Mnogo učim i za to sam zahvalan. Uvijek sam se brinuo o svom tijelu i tražio najprirodnije načine za liječenje, a moje tijelo me je nagradilo sa nekoliko nevjerojatnih godina na ATP turu. Ja sam super pozitivan i uzbuđen da pratim svoj oporavak tako da mogu da se vratim na mjesto koje najviše volim. Teren. Obavještavat ću vas. Hvala na podršci", dodao je Đoković.

Vezani članci