Međunarodni triatlon kup 'Kulin ban': Promijenjen termin glavne trke

Vidi originalni članak

Triatlon asocijacija u BiH, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Europske triatlon unije organizuje 16. po redu Međunarodni triatlon kup “Kulin ban“ na Boračkom jezeru, koji će se održati od 6. do 8. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su napravili i malu izmjenu kada je u pitanju glavna trka.

- Glavna trka u disciplini sprint triatlon održat će se u nedjelju, 8. rujna, sa početkom u 15 sati na Boračkom jezeru, a ne 7. rujna kako smo ranije najavili.

Sprint triatlon je sport koji se sastoji od tri discipline: plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje pet kilometara.

Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Triatlon je sport za ljude svih dobnih grupa, svih nivoa sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih nivoa društva - rekao je Elmir Hadžialić, predsjednik Triatlon asocijacije u BiH.

Na natjecanju se očekuje sudjelovanje preko 100 natjecatelja iz BiH, Mađarske, Srbije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja.

Vezani članci