Međugorski obračun pripao Čiliću

Vidi originalni članak
Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Čilića, kojega u sutrašnjem polufinalu čeka Nijemac Bjorn Phau, koji je u ranije odigranom četvrtfinalnom dvoboju pobijedio Izraelca Dudija Selu sa 6:4, 6:3. Čiliću je ovo ujedno 20. pobjeda na Zagreb Indoorsu.

Ključne breakove Čilić je radio na kraju oba seta. U prvome je poveo s 4:1, ali Dodig je uzvratio, iskoristio je 0:40 i došao na 4:4. Kad je servirao za tie-break, Dodig je ipak popustio i drugi put u setu je ispustio svoj početni udarac. U drugom setu prvi je breaknuo Marina Dodig, Čilić je odmah uzvratio, a kod vodstva 5:4 je lijepim forehandom iskoristio drugu break-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig, četvrti nositelj u Zagrebu, u hrvatskom dvoboju osmine finala izbacio je Ivu Karlovića, a Čilić, postavljen za petog nositelja, svladao je Srbina Dušana Lajovića.

Čilić na kvalifikanta Phaua

Čilić će u polufinalu će igrati protiv njemačkog kvalifikanta Bjorna Phaua koji je u prvom četvrtfinalnom susretu svladao Izraelca Selu nakon sat i deset minuta igre te je šestom uzastopnom pobjedom na turniru ušao među četiri najbolja.

Phau (34) je prošao tri kola kvalifikacija, a na putu prema polufinalu svladao je našeg Antu Pavića, te drugog nositelja i pobjednika iz 2012. Rusa Mihaila Južnog. Nijemac ima najslabiji renking (358) od svih četvrtfinalista, a na ATP razini nije ulazio u glavni turnir čak deset mjeseci nakon poraza u trećem kolu Indian Wellsa prošle godine.

Preostali polufinalisti su Daniel Evans i Tommy Haas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI ČETVRTFINALA:

MARIN ČILIĆ (HRV/5) - IVAN DODIG (HRV/4) 7-5, 6-4
Bjoern Phau (Njem) - Dudi Sela (Izr) 6-4, 6-3
Tommy Haas (Njem/1) - Andrej Kuznjecov (Rus) 7-6, (6), 6-4
Daniel Evans (VB) - Philipp Kohlschreiber (Njem/3) 6-4, 2-6, 6-4

Vezani članci