Katastrofalan dan Hrvata u Indian Wellsu

Vidi originalni članak
u svom prvom meču nakon četiri mjeseca stanke zbog ozljede desnoga ramena. Loš hrvatski dan su porazima zaokružili Borna Ćorić i Ivan Dodig.
Čilić je po prvi puta zaigrao od ATP Mastersa u Londonu i u njegovoj izvedbi protiv Monaca, 48. tenisača svijeta, osjetila se poduža stanka.

Pobjednik US Opena izgubio je četiri puta svoj servis, spasio je samo jednu 'break' loptu, a postotak prvoga servisa bio mu je samo 56 posto, uz četiri pogođena asa. Prvi set je Čilić izgubio zbog dekoncentracije pri servisu na 4-4, što je Monaco iskoristio, a Argentinac je odmah napravio i novi break na samom početku drugoga seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić vraća oduzeti servis za 3-3, ali ga u sljedećeg gemu i ne potvrđuje svojim servisom, pa je Monaco ponovno iskoristio ponuđeno i za sat i 25 minuta okončao dvoboj u svoju korist.

"Bilo je lijepo vratiti se na teniske terene nakon dužeg izbivanja zbog ozljede ramena. Nažalost nisam jedan od igrača koji odmah nakon povratka u prvom meču igraju maksimalno dobro i svjestan sam da će mi biti potrebno nekoliko susreta da bih došao do prave turnirske forme i do razine s kojom bih bio zadovoljan. No, veseli me da sam se vratio, da stvari funkcioniraju dosta dobro i da mogu ponovno maksimalno trenirati. Pokušat ću iskoristiti sljedećih desetak dana, do turnira u Miamiju, da se pokušam spremiti kako bih bio u formi koja zadovoljava i da u Miamiju dođem do prve pobjede u sezoni", izjavio je Čilić nakon subotnjeg poraza.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj, Čilić je pobijedio na OI u Pekingu 2008, a Monaco godinu poslije u Rimu. Čilić je bio deseti nositelj u Indian Wellsu, gdje mu najbolji rezultat ostaje lanjsko 4. kolo kada je izgubio od Novaka Đokovića u tri seta.

Rano ujutro po hrvatskome vremenu u 2. kolu je ispao i Borna Ćorić koji je od Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića izgubio 6:3, 6:4.

Ivan Dodig izgubio je od Španjolca Davida Ferrera 4:6, 6:1, 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juan Mónaco (ARG) - Marin Čilić (Hrv/10) 6-4, 6-4
Bernard Tomić (AUS/32) - Borna Ćorić (Hrv) 6-3, 6-4
David Ferrer (Špa/8) - Ivan Dodig (Hrv) 4-6, 6-1, 7-6 (6)

Hina

Vezani članci