Karlović za pola sata do finala Memphisa, za naslov protiv branitelja naslova Nishikorija

Vidi originalni članak
Za samo pola sata igre Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Memphisu. U dvoboju tenisača koji su prvi put igrali polufinale ovog turnira Karlović je osvojio prvi set 6:1, nakon čega mu je četvrti nositelj Yen-Hsun Lu predao zbog ozljede vrata.

Do tog je trenutka Karlović zabio sedam asova i na svojem servisu izgubio samo jedan poen. Osvojio je točno dvostruko više poena od suparnika (34-17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović se tako u finale plasirao bez izgubljenog servisa u četiri ovotjedna meča. Plasmanom u finale napredovat će s 80. na otprilike 57. mjesto, a eventualni naslov donio bi mu povratak u Top 50, gdje se nije našao od ožujka 2012. godine.

34-godišnji Zagrepčanin u finalu će igrati protiv prvog nositelja i branitelja naslova Keija Nishikorija, kojeg je svladao u oba prethodna međusobna dvoboja. 2012. godine u Davis Cupu Karlović je slavio 6:4, 6:4, 6:3, a godinu dana kasnije u Delray Beachu Japanac mu je predao pri zaostatku 5:4 u prvom setu.

Karlović je u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao osam finala i osvojio pet naslova. Posljednji se put naslovom pobjednika okitio prošle godine u Bogoti.

ATP Memphis, polufinale:
Karlović (Hrvatska) - Lu (Kineski Tajpeh, 4) 6:1, predaja Lua
Nishikori (Japan, 1, WC) - Russell (SAD) 6:3, 6:2

Piše:
Vedran Babić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

hrsport.net

Vezani članci