Kakav peh Marina Čilića

Vidi originalni članak
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio probiti do 3. kola turnira Masters 1000 serije u Madridu gdje ga je u 2. kolu pobijedio Španjolac Fernando Verdasco sa 6:7 (5), 7:6 (5), 6:3 nakon dva sata i 27 minuta igre.
Bio je to deseti dvoboj ove dvojice tenisača, a Verdasco je uspio izjednačiti rezultat na 5:5. No, vrlo lako je moglo, a možda i trebalo biti 6:4 za Čilića koji je u drugom setu stigao na dva poena do pobjede, ali meč-loptu nije izborio.

Marin je bio nadomaćan u prvom setu, u kojem je dvaput stvarao (2:0, 4:2), ali odmah i gubio prednost breaka. Odluka o tome kome će pripasti prvi dio dvoboja donesena je u tie-breaku u kojem je Čilić odlučujuću prednost stekao u desetom poenu te realizirao drugu set-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verdasco je u drugom setu poveo 2:0, ali je Čilić u sedmom gemu vratio izgubljeno, pa su tenisači i u drugoj dionici stigli do 13. gema. Čilić je s jednim mini-breakom poveo 5:2, ali je dopustio Španjolcu niz od pet poena čime se Verdasco potpuno vratio u meč. U trećem setu nikakve dvojbe nije bilo.

Čilić je na reternu osvojio svega četiri poena, a dvaput je gubio servis te tako propustio priliku ponovno doći među 16 najboljih u Madridu. Verdasca u osmini finala čeka 7. nositelj, sunarodnjak David Ferrer.

Hina

Vezani članci