Ivan Dodig uoči Davis Cup-a

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ivane iza tebe je meč života? Jesam u pravu ako ga tako nazovem? Što za tebe znači osvajanje Zagreb Indoorsa?
Osvajanje Zagreb Indorsa mi puno znači, posebno što sam prvi put igrao u finalu na jednom ATP-u i osvojio ga. Znači mi puno za daljne turnire i mečeve, te najviše za moje samopouzdanje. Tome u prilog ide i činjenica da puno igrača koji su veliki broj godina u top 100 nikada nisu osvojili niti jedan ATP naslov.

Kakav je bio osjećaj primiti zlatni pehar dok ti cijela Hrvatska ponosno plješće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je predivan osjećaj i mislim da se to ne može opisati riječima jednostavno se mora doživjeti.

Kad je zapravo počela tvoja teniska karijera i komu najviše možeš zahvaliti za ovaj uspjeh?

Teniska karijera je počela s mojih 8 godina kada sam prvi put počeo odlaziti na teniske terene, ali moj pravi profesionalni tenis je počeo prije 3-4 godine kada sam morao odlučiti da li nastaviti dalje ili se jednostavno posvetiti nečem drugom. Naravno da sam se odlučio za tenis, jer to je ono što sam uvijek volio i radio s zadovoljstvom. Moja obitelj, koja mi je uvijek bila potpora, je imala veliku ulogu u tome.Prvenstveno sam zahvalan njima, zatim stricu, koji je bio uz mene u mojim juniorskim danima i gospodinu Juraju Ivankoviću koji mi je bio velika potpora u teškim trenucima i koji je uvijek vjerovao u moje mogućnosti.

Koje su najljepše uspomene iz svih tih godina koje nosiš vezano za tenis?

Najljepše uspomene, uz osvojeni prvi turnir, su sigurno moj prvi Grand Slam turnir u Australiji i prva pobjeda, te prvi nastup za Davis Cup reprezentaciju. Planovi su da poslije nastupa u Davis Cup-u idem za Ameriku na jedan turnir te nakon toga turniri u Monte Carlu, Barceloni i Munchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što za tebe znači Međugorje?

Međugorje za mene znači puno. Iz tog mjesta, gdje se kao sto svi znaju ukazala Gospa, sve je i krenulo. Smatram da nije slučajno da baš iz tako malog mjesta trenutno dolaze jako uspješni sportaši- Marin Čilić, Marin Šego, Andrija Stipanović , Vlado Vasilj... Tu smo ponikli i ne smijemo nikad bježati od toga da su nam molitve i Gospa puno pomogle u našim uspjesima. To moramo poštivati i uvijek zahvaljivati Gospi i Međugorju na tom blagoslovu.

I za kraj, što bi poručio čitateljima našega portala?

Kao sportaš sve čitatelje mogu pozdraviti i poželjeti najbolje.

Vezani članci