Ivan Dodig: Kad smo skupa, od sinova se ne odvajam ni noću ni danju

Vidi originalni članak
Sve što je 31-godišnjak poželio, to je i ostvario. U njegovu obiteljskom domu u Međugorju još se prepričavaju dojmovi o nedavnom meču u kojem je uz Marina Čilića osigurao Hrvatskoj plasman u finalu Davisova kupa. Veliko uzbuđenje vlada i zbog prinove u obitelji. Naime, početkom travnja Ivanova supruga Maja rodila je njihovo drugo dijete, sinčića Josipa koji je već najbolji prijatelj dvije godine starijem Petru.

Odgoj djece najteži je posao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Petar i Josip prilično nalikuju jedan drugome, ali karakterno su različiti. Petar je dijete željno akcije, što je i normalno za njegovu dob, dok je Josip puno mirniji. Barem za sada - govori otac i priznaje da je veliki izazov u današnje vrijeme djecu izvesti na pravi put. Ali vjeruje, baš kao i njegova supruga, da će uspjeti odgovoriti na sve izazove roditeljstva.

- Istina je da je u današnje vrijeme možda i najteži posao odgoj djece. No dijete samo treba usmjeravati na pravi put i nema bojazni od nečeg negativnog - ističe Ivan i dodaje da će sinove podržati, kao što su njegovi roditelji podržali njega, ako se odluče profesionalno baviti sportom.

- Nisam pobornik prisiljavanja djece na nešto. Budu li imali želju baviti se sportom, sigurno ću ih podržati. Nije bit u tome što bih ja želio, nego što će oni htjeti i voljeti. Tako razmišlja i moja supruga - priznaje sportaš koji ne krije da sve teže podnosi čestu odvojenost od obitelji.

- Nije nimalo lako, pogotovo jer djeca rastu. Želio bih provoditi što više vremena s njima. Zato sam, kad sam kod kuće, s njima i dan i noć - iskren je tenisač koji će 16. studenoga sa suprugom Majom proslaviti treću godišnjicu braka. - Kad je o nama riječ, ljubav je glavni pokretač svega, a onda razumijevanje, razgovor i dogovor o svemu - bez zadrške govori i dodaje da je sretan jer će ga obitelj iz prvih redova bodriti od 25. do 27. studenoga, kada će se igrati finalni dvoboj Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Argentine.

- Prisutnost obitelji puno mi znači. Opušteniji sam, sretniji i ispunjeniji kada smo zajedno. A kad je riječ o mojoj supruzi... Jednostavno volim sve kod nje. Najviše cijenim to što je uvijek uz mene i što mi je bezuvjetna podrška u svemu - govori Ivan koji se već uvelike priprema za veliki sportski događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ulazak u finale Davisova kupa veliki je sportski, a posebno teniski uspjeh koji će se pamtiti, baš kao i legendarna 2005. Prije 11 godina osvojili smo Davisov kup i slavili uspjeh naših igrača. Ponovno smo u finalu i iskreno se nadam da možemo ispisati još jednu stranicu hrvatskog sporta - kaže ne krijući oduševljenje što će se finale igrati upravo u Zagrebu.

- Iskreno se nadam da će dvorana biti prepuna navijača jer to nama igračima daje dodatni motiv da damo sve od sebe - ističe član hrvatske teniske reprezentacije u Davisovu kupu koji se, kad ne trenira, opušta igrajući stolni tenis ili PlayStation. U slobodno vrijeme razmišlja i o danima kada se više ne bude profesionalno bavio tenisom.

- Teško je reći dokad traje karijera tenisača. Svi smo različiti. Ivo Karlović u vrhunskoj je formi u 38., a s druge strane Mario Ančić prekinuo je karijeru u 26. godini zbog zdravstvenih razloga. Važno je slušati svoje tijelo. Nakon karijere sigurno ću ostati u sportu, vjerojatno u tenisu - zaključio je Ivan.

Večernji List

Vezani članci