Dodig i Melo zaustavljeni u polufinalu

Vidi originalni članak
... Španjolci Fernando Verdasco i David Marrero pobijedili su ih u polufinalu sa 7:6 (12-10) i 7:5 te je nakon tri pobjede u skupini njihova avantura na ATP World Tour Finalsu završena.

Bio je to izjednačen i neizvjestan meč. Odmah u prvom gemu prvoga seta hrvatsko-brazilska kombinacija izgubila je svoj početni udarac, da bi kod minusa 5:4, nakon što je gem ranije spasila dvije set-lopte, došla na 30:40 i iskoristila break-loptu za izjednačenje na 5:5 u gemovima. Nakon toga je ipak u neizvjesnoj 13. igri izgubila s 12-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom setu nastavljena je neizvjesnost. Dodig i Melo imali su odmah u prvom gemu dvije prilike za break, no Verdasco i Marrero su izdržali. Nakon toga oba para držala su svoje servise, da bi kod vodstva 6:5 Španjolci uspjeli iskoristiti svoju prvu break-loptu u ovom setu i dobiti ga sa 7:5. Zadnji poen je u mrežu zakucao Dodig nakon što je Verdasco dobro vratio njegov početni udarac.

Tako su se Španjolci osvetili Dodigu i Melu za poraz u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju prije mjesec dana. Ujedno ovo je druga godina zaredom da Španjolska ima svoj dvojac u finalu završnog turnira parova.

 

Marrero i Verdasco će u finalu igrati protiv Amerikanaca Boba i Mikea Bryana.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Bryan svladala su Austrijanca Alexandera Peyu i Brazilca Brunu Soaresa sa 4:6, 6:4, 10:8.

 

Finale je na programu u ponedjeljak od 19 sati

hrt.hr

Vezani članci