Čilić u četvrtfinalu ATP Zagreba

Vidi originalni članak
Na početku dvoboja naš je igrač propustio nekoliko prilika za oduzimanje servisa Lajoviću, ukupno šest u prva četiri servis-gema srpskog igrača, a to mu se umalo osvetilo kod rezultata 4:4 u prvom setu. Naime, kod tog je rezultata Lajović stigao do svoje prve break-lopte, srećom nije je iskoristio. U sljedećem gemu Čilić je napokon oduzeo servis Lajoviću, a samim time i osvojio prvi set. U tome mu je uvelike pomogao srpski igrač, koji je na set-loptu napravio dvostruku servis pogrešku.

Početkom drugog seta Čilić je morao spašavati još jednu break-loptu Lajovića, a nakon toga je odmah uspio oduzeti servis suparniku. Lajović je opet počastio Čilića napravivši dvostruku pogrešku na break-loptu. Kod rezultata 4:1 Čilić je imao priliku za dvostruki break, a nakon što je nije iskoristio dvoboj se nepotrebno zakomplicirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, našem igraču je u sljedećem gemu neobjašnjivo pala koncentracija, napravio je nekoliko vezanih pogrešaka i omogućio Lajoviću povratak u dvoboj. Ipak, kod rezultata 6:5 dobro je pritisnuo srpskog igrača u trenucima kada je ovaj servirao za ostanak u meču, te mu oduzeo servis i stigao do pobjede.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz susreta između preostala dva hrvatska igrača na Zagreb Indoorsu, Ivana Dodiga i Ive Karlovića.

hrt.hr

Vezani članci