Čilić bez većih problema u četvrtfinale

Vidi originalni članak
. U osmini finala Čilić, koji je postavljen za trećeg nositelja, slavio je sa 7:5 i 6:3 slavio protiv Nizozemca Igora Sijslinga.

Čilić je sigurno započeo susret. Uvjerljivo je držao svoj servis, a kod vodstva 2:1 u prvom setu napravio je break i vrlo brzo stigao do prednosti od 5:2. Do tog je trenutka ukupno izgubio samo dva poena na svojem servisu, no kada je kod 5:3 servirao za prvi set napravio je nekoliko neprisiljenih pogrešaka i dopustio Sijslingu povratak u susret. Ipak, nakon što je poveo sa 6:5, Čilić je još jednom uspio oduzeti servis Nizozemcu i tako osvojiti prvi set izbjegavši tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Čilić je oduzeo servis Sijslingu za vodstvo 4:2 i tu prednost više nije ispuštao za slavlje nakon sat i osam minuta igre. Bio je ovo četvrti međusobni susret Čilića i Sijslinga i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

Pobjednik Umaga iz 2012., Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv petog nositelja Čeha Lukaša Rosola koji je sa 7:6 (4) i 6:1 slavio protiv Španjolca Pere Ribe. Bit će to treći međusobni susret Čilića i Rosola, a hrvatski tenisač za sada je bez poraza. Posljednji put igrali su ove godine u Rotterdamu.

Četvrtfinale će u četvrtak pokušati izboriti i mladi Borna Ćorić, a protivnik mu je Argentinac Horacio Zeballos.

hrt.hr

Vezani članci