Čilić bez pogrešnog koraka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Odlično otvaranje sezone Marina Čilića dobilo je novo poglavlje u prvom kolu jakog turnira u najvećem gradu UAE. Marin je proslavio već 16. ovogodišnju pobjedu sa 6:2 i 6:4 protiv 32-godišnjeg Francuza Arnauda Clementa, protiv kojeg sada ima 2-2 u međusobnom omjeru - iskusni Clement, 67. na svijetu, bio je bolji u prva dva ogleda, dok je ovog utorka i drugi put zaredom izgubio od Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je prvi dio posla na putu do pobjede za koju mu je trebalo sat i pol napravio s dva breaka u prvom setu. Prvi se dogodio već u prvom gemu, drugi kod vodstva od 4:2, a ostatak je prošao bez puno Clementovih prijetnji na servisu. Hrvatski broj jedan držao je bez suočavanja s break-loptom, a pritom mu nije smetalo jako niskih 33 % ubačaja prvog servisa u setu.

Drugi dio meča bio je izjednačeniji i teži za Čilića. U prva dva servis-gema drugog seta držao je nakon što je Francuz bio na izjednačenju, da bi se ključni break dogodio kod 2:2. Clement je naštetio samom sebi uz dvostruku i dvije neforsirane pogreške do 15:40, uspio je izvući obje break-lopte, no nakon što je Marin došao do nove, dogodio se i novi suparnikov poklon, dvostruka pogreška kojom je prvi hrvatski reket napravio važan korak prema pobjedi.

U nastavku je Čilić imao priliku i za dvostruki break, kod zaostatka od 4:2 Clement je držao nakon spašene dvije nevezane break-lopte, a do kraja smo vidjeli i najveću prijetnju na Marinovom servisu. Kod vodstva od 5:4, u prilici da zaključi meč, prvi hrvatski reket bio je suočen s 0:40 i još dvije break-lopte, no pravu šansu Francuz je imao samo na jednoj, posljednjoj u gemu, kada je poslao bekhend u aut - sve ostale prošle su s Marinovom dominacijom, uz tri asa i winner forhendom nakon prvog servisa.

Posljednji gem meča pokazao se najtežim na Čilićevom servisu, no vodeći hrvatski tenisač izdržao je tu prijetnju i izborio drugo kolo protiv austrijskog kvalifikanta Stefana Koubeka (135.), koji je u ponedjeljak u prvom kolu u dvoboju ljevaka sa 7:6(4) i 6:4 ispratio Španjolca Feliciana Lopeza. Bit će to njihov drugi susret i Marinova šansa da uzvrati Koubeku za poraz u rezultatski nebitnom meču prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa iz 2006., kada je Austrijanac ubilježio 6:1 i 7:5.

ATP Dubai, 23.2.2010., prvo kolo: Čilić (Hrvatska, 6) - Clement (Francuska) 6:2, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivor Krapac/sportnet.hr

Vezani članci