Borna Ćorić 'razbio' Murrayja 6:1 i 6:3

Vidi originalni članak
U drugom međusobnom ogledu protiv trećeg tenisača svijeta, 27-godišnjeg Andyja Murrayja, Borna je upisao prvu pobjedu. Uvjerljivom pobjedom od 6:1 i 6:3, nakon sat i 19 minuta igre, Borna se plasirao u polufinale turnira.

Bilo je izjednačeno sve do rezultata 1:1 u prvom setu, kada je Borna 'poludio' i osvojio pet gemova zaredom. Tri je puta uzimao servis najboljem britanskom tenisaču, aktualnom olimpijskom pobjedniku iz Londona 2012. i osvajaču Grand Slam naslova na US Openu i Wimbledonu. U drugom je setu bilo malo 'tvrđe', Borna je novu break loptu dočekao kod reuiltata 2:1, ali Murray ju je spasio. Kod vodstva 3:2, ipak, Ćorić je iskoristio novu break priliku i do kraja zadržao koncentraciju za još jedan veliki 'skalp' u svojoj karijeri.

Ćorić, 84. igrač na ATP ljestvici, se prošetao četvrtfinalom bez ispaljenog asa, Murray ih je imao tri, uz isto toliko dvostrukih pogrešaka, a Ćorić je imao jednu. Naš je tenisač osvojio 89% poena na svoj prvi servis (Murray 59%) te 84% na drugi servis (Murray 37%). Treći igrač svijeta niti jednom nije došao u priliku da Ćoriću oduzme servis, dok ih je naš tenisač iskoristio ukupno četiri iz osam prilika. Dodajmo i kako je Murray napravio čak 55 neprisiljenih pogrešaka, a Ćorić je izgubio samo pet poena na servisu.

Ovo je drugo ATP polufinale Borne Ćorića u karijeri. Prvo je ostvario potkraj prošle godine kada je na ATP turniru u Baselu svladao Rafaela Nadala. U današnjem četvrtfinalu stalno je gledao prema tribinama, gdje je sjedio njegov trener Željko Krajan. 18 godina i pobjeda nad dvojicom od prve četvorice tenisača svijeta - Borna je na odličnom putu.

U polufinalu ATP turnira u Dubaiju, Ćorić čeka boljeg iz ogleda Rogera Federera i Richarda Gasqueta.

Vezani članci