Borna Ćorić lakoćom u četvrtfinale na ATP Dubaiu

Vidi originalni članak
... u 2. kolu lakoćom pobijedio Francuza Benoita Pairea (ATP - 46.) sa 6-1, 6-4 za samo 63 minute igre.

Naš je 21-godišnji tenisač projurio prvim setom za 26 minuta, uz čak tri oduzeta servisa 28-godišnjem Francuzu. Kad je ‘breakom' u četvrtom gemu i potvrdom u sljedećem Ćorić stigao do vodstva 4-1 u drugom setu, činilo se da će Paire doživjeti pravi rezultatski fijasko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, francuski tenisač je smogao snage za privremeni preokret. Nanizao je tri gema, vratio ‘break' zaostatka i izjednačio na 4-4. No, tada je opet proradio Ćorić. Bez izgubljenog poena je držao servis za vodstvo 5-4, a u sljedećem gemu je iskoristio priliku za peti ‘break' realiziravši prvu meč-loptu.

Bio je to drugi dvoboj Ćorića i Pairea i druga pobjeda Zagrepčanina. Prvi put, u Cincinnatiju 2016. naš je tenisač za pobjedu trebao tri seta.

Našem je tenisaču ovo drugi četvrtfinale u 2018. i drugi na turniru u Dubaiju. Prije tri godine je iz kvalifikacija stigao do polufinala, a na tom putu tada pobijedio Andyja Murrayja, da bi ga u polufinalu nadigrao Roger Federer.

Ćorić će u ovogodišnjem četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Francuza Pierre-Huguesa Herberta.

Hina

Vezani članci