Australian Open: Tomljanović izborila 2. kolo

Vidi originalni članak
Najbolje rangirana hrvatska tenisačici na WTA ljestvici je pobjedu izborila nakon velike borbe i dva sata igre. Bio je to njezin premijerni nastup na prvom Grand Slam turniru sezone i prva pobjeda.

Prvi set je odlučen u šestoj igri u kojoj je Slovenka načinila break dovoljan za konačnih 6-3. Majerič je servis suparnici oduzela i trećem gemu drugog seta, no 20-godišnja Zagrepčanka je već u idućoj igri vratila izgubljeno. Do kraja seta tenisačice su držale servis pa je odluka pala u 13. igri u kojoj je naša tenisačica izgubila samo jedan poen. Tomljanović je loše otvorila i odlučujući set, pa je Slovenka povela 2-0. No, Tomljanović je potom nanizala četiri gema, okrenula rezultat na 4-2 i prednost zadržala do kraja seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomljanović, koja je od ponedjeljka 67. tenisačica svijeta, do sada je samo jednom igrala protiv Slovenke i izgubila, prošle godine na ITF turniru u američkom Innisbrooku.
Ajla Tomljanović jedina je hrvatska tenisačica koja je izborila 2. kolo Australian Opena, dok su Donna Vekić, Petra Martić, Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni ispale u prvom kolu. U drugom kolu najbolju hrvatsku tenisačicu očekuje pobjednica meča između Amerikanke Sloane Stephens i Kazahstanke Jaroslave Švedove.

Hina

Vezani članci