ATP Rotterdam ABN Amro: Čilić u finalu!

Vidi originalni članak
Čilić je s 5:7, 6:3 i 6:2 za sat i 52 minute igre nadvisio domaćeg Igora Sijslinga i u finalu će za svoj drugi ovogodišnji turnirski naslov igrati s Čehom Tomašom Berdychom, koji je u drugom polufinalu sa 6:3, 6:2 bio bolji od Ernestsa Gulbisa.

Sijsling, 64. na ATP ljestvici, neočekivano je dobio prvi set, ali nakon toga Čilić je dominirao u meču i njegov protivnik do kraja susreta imao je samo jednu priliku za break. U trećem setu kod rezultata 2:2 Međugorac je oduzeo servis protivniku i nakon toga je brzo okončao meč u svoju korist. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač je u sjajnoj formi, nakon što je osvojio svoj četvrti naslov na PBZ Zagreb Indoorsu u Rotterdamu je zasad nanizao dvojicu Top 10 igrača, Francuza Tsongu i Andyja Murrayja, a u finalu će imati priliku za obračun s još jednim iz velike desetorke, sedmim igračem svijeta Berdychem.

Berdych u međusobnim ogledima vodi s 4-2, ali Marin je slavio u zadnjem susretu, u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Queen's Cluba u Londonu.

hrt.hr

Vezani članci