ATP Rotterdam ABN Amro : Čilić lako u 2. kolo

Vidi originalni članak
U prvom kolu Čilić je pobijedio češkog igrača Lukaša Rosola prepustivši mu samo četiri gema (6:2, 6:2) nakon sat vremena igre. Naš tenisač dominirao je u cijelom meču, servirao osam aseva, suparniku je uzeo servis četiri puta, po dva puta u svakom setu i osvojio 63 od ukupno 103 poena. Druga je to pobjeda našeg tenisača nad trenutačno 50. igračem s ATP ljestvice. Čilić je bio uspješniji i 2012. u londonskom Queen's Clubu.

Čilićev sljedeći protivnik bit će peti nositelj Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Deseti tenisač svijeta i 37. Čilić dosad su igrali tri puta, a Čilić vodi 2-1 u pobjedama. Slavio je lani u Miamiju te davne 2007. u Queen'su, a Tsonga je jedinu pobjedu u međusobnim dvobojima upisao 2011. u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik u Rotterdamu Ivan Dodig od turnira se oprostio već prvog dana porazom od Francuza Paul-Henrija Mathieua. Nastup će nastaviti u paru s Brazilcem Marcelom Melom. Dodig i Melo postavljeni su za prve nositelje turnira, a u prvom kolu očekuje ih češko-talijanska kombinacija Lukaš Rosol i Andreas Seppi.

hrt.hr

Vezani članci