Zrinjski protiv Željezničar traži petu pobjedu u nizu

Vidi originalni članak

... u Mostaru gdje Zrinjski ugošćuje Željezničar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Atmosfera i raspoloženje u momčadi su na visokom nivou i to mi daje određenu dozu optimizma. Vjerujem kako nećemo zakazati kada je u pitanju volja i zalaganje. Siguran sam da ćemo to pokazati na terenu i da ćemo od prve do zadnje minute htjeti pobjedu - kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, Slišković je upozorio kako je Željezničar zadnje tri godine bio glavni konkurent Zrinjskom u borbi za naslov prvaka, da sadašnja momčad ima kvalitetu i zaslužuje svaki respekt.

- Prije mjesec-dva igrali su veoma kvalitetno, osvajali su bodove, a sada su zapali u malu krizu. Uz kvalitetnog trenera kao što je Odović iz te krize mogu izaći, a ja se, naravno, nadam da to neće biti sutra protiv nas. U svakom slučaju, to je momčad koju ne možemo i ne smijemo podcijeniti - poručio je Slišković.

Uoči sutrašnjeg derbija Zrinjski ima četiri prvenstvene pobjede u nizu bez primljenog gola, dok je Željezničar nakon tri utakmice bez pobjede, prije stanke u prvenstvu, upisao domaću pobjedu nad Čelikom, i to s igračem manje na terenu.

Trenutno drugi Zrinjski i treći Željezničar gledaju u leđa vodećem Sarajevu, koje ima 2 boda više u odnosu na Mostarce, odnosno 5 bodova više u odnosu na gradskog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slišković je dodao kako je reprezentativnu stanku iskoristio za regeneraciju igrača koju su nakon zgusnutog rasporeda na startu sezone pokazivali dosta znakova umora.

To je rezultiralo i s dosta ozljeda u redovima "Plemića", a zdravstveni bilten ni sada nije puno bolji. Slišković je kazao kako će utakmicu protiv Željezničara zbog ozljeda propustiti Semir Pezer i Damir Šovšić, kao i Marko Perišić zbog crvenog kartona u posljednjem kolu protiv Goška.

U kadru neće biti niti napadača Dalibora Veselinovića i Amera Bekića, koji treniraju ali fizički nisu spremni za 90 minuta.

- Odlučili smo više ne forsirati igrače koji se vraćaju nakon ozljede. Novom kondicijskom treneru dali smo u ruke kompletnu brigu o igračima koji se u fazi oporavka i tek kada nam on kaže da su povratnici na sto posto priključit ćemo ih prvoj ekipi. Imali smo u zadnje vrijeme dosta slučajeva da prerano guramo na teren igrača koji se vraća nakon ozljede i da se njegova ozljeda odmah obnovi. Više to nećemo raditi - ustvrdio je trener Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski - Željezničar igra se u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 15 sati.

FENA

Vezani članci