Zrinjski na dvije pobjede do treće vezane titule

Vidi originalni članak
Plemići su opet nekako ‘preživjeli' sraz sa Željom i stavili jednu ruku na trofej.

U 2. kolu Lige za prvaka Željezničar je u Mostaru do 89. minute imao 3:0, da bi Zrinjski nekako iščupao bod. U 7. kolu Lige za prvaka, Plavi su u 90. minuti imali 2:1 s kojima bi se bodovno izjednačili sa vodećim Mostarcima, no onda je zabio Haris Handžić i ostavio svoj tim na plus tri. Ove dvije utakmice sugeriraju da se prvenstvo zapravo dobiva/gubi na derbijima, ne malim utakmicama, no koliko se god u Sarajevu moraju zamisliti nad ovom konstatacijom, i Pod Bijelim brijegom bi morali stati na loptu. Da, tri su kola do kraja, imaju plus tri i bolji međusobni omjer, dakle praktički su četiri boda u plusu, ali da je gotovo - nije. Još nije za slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Došli smo igrati otvoreno kao što sam i najavio i zato smo došli do boda, konstatirao je šef struke Blaž Slišković nakon Grbavice.

- Možemo biti prezadovoljni jer je razlika ostala ista. Ali daleko od toga da je sve završeno, tako ćemo se postaviti, dodao je strateg Mostaraca.
U taboru Plavih - nevjerica. Opet.

- Izgleda da smo se i mi i oni pretplatili na ovakve mečeve. Na našu žalost, opet nam ne odgovara rezultat. Znali smo da će oni igrati otvoreno, drugi gol nas je zaledio, rekao je Adžem pa dodao: Šokantna utakmica za nas. Dva puta smo vodili, momci su se borili i nemam im što zamjeriti. Ima se još igrati, ništa nije gotovo, borit ćemo se dok smo matematički u igri.

Željo mora misliti i na Kup

Zrinjski je bliže naslovu. To je jasno. U preostala tri kola čeka Široki i Krupu, a ide na noge Sarajevu. Željezničar se s druge strane mora nadati više nego jednom pogrešnom koraku lidera, a sam ide na noge Radniku, Širokom i u zadnjem kolu čeka Sarajevo. Uz to, Plavi moraju misliti i na finale Kupa s Krupom - prva utakmica čeka ove srijede, a rival je odmoran, što je itekako jasno nakon što je tim Slobodana Starčevića na Pecari teško poražen, 0:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Došli smo u Široki s jednim ciljem, da ono kvalitetnih igrača odmorimo za Kup. Sličan pristup je bio u Bijeljini, gdje smo odigrali bolju utakmicu, rekao je strateg Krupe Slobodan Starčević.

U kompletu, na Grbavici nikome nije lako, a najmanje Adžemu kojem se sada postavlja i pitanje moguće ostavke - nešto što je ne tako davno pritiskalo Sliškovića u Mostaru.

- Adžem Admir je Željinovac, i ako Uprava odluči da više ne mogu pomoći, neće biti nikakav problem, govorio je o sebi i svojoj budućnošću s klubom.

Slijedi hercegovački derbi

Zapravo je nepotrebno više isticati kako je Zrinjski u naletu i u prednosti, bodovnoj, psihološkoj, a tu je i detalj da se nakon tri vezana gostovanja Mostarci vraćaju na svoj travnjak, na kojem će 5. svibnja ugostiti Široki. Široki koji se bori za Europu. I to su često, baš kao i derbiji sa Željom, znale biti jako dobre, neizvjesne utakmice, a nema sumnje da bi motiv na obje strane trebao biti na razini..., s tim da se Slišković nekako mora izboriti s euforijom koja je u Mostaru uzela maha. Slavilo se na Grbavici, navijači su igrače nakon remija dočekali pred stadionom, sve je djelovalo kao da se radi o zadnjem kolu, a još se tri imaju igrati. Dojam je da Zrinjski još nije potrošio džokere za ‘lude utakmice', no Sliškoviću i društvu sada je potrebna mirnijih 90 minuta, bez šokova.

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

Vezani članci