Wagner: Niz Želje nije slučajan, ali srušit ćemo ih

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U srijedu na Pecari, u uzvratu finala Kupa BiH, gostuje Željezničar.
Već duže vrijeme Pecara iščekuje neku važnu utakmicu poput ove sa Željom. Već duže vrijeme Pecara iščekuje priliku da Široki ponovno osvoji neki trofej. Uzastopni su plasmani na europsku scenu, da tako kažemo, 'zamazali oči' pa se mnogi i iznenade kada čuju podatak da je posljednji trofej kojeg je Široki osvojio pokal Kupa iz 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su Širokobriježani u dvije finalne utakmice svladali Slaviju, a vodio ih je Ivica Kalinić. Prethodno tomu, Široki je igrao u još dva finala te izgubio od Sarajeva (2005.) i Orašja (2006.)... Ni ove sezone na Pecari nisu obećavali naslov, ali je istaknuto da će cilj biti osvajanje barem jednog trofeja. Titula prvaka BiH i teoretski je postala nedostižna u 27. kolu, a ostao je Kup. U prvoj utakmici Željo je za nijansu bio bolji te je na kraju slavio s 1:0. Kao i u 16. kolu prvenstva, zabio je tada novopečeni reprezentativac BiH, Muamer Svraka. Široki je imao svoje prilike, dvije izrazite, no nije ih iskoristio i to je bilo kažnjeno. Jasan je dakle naputak da realizacija ovaj put ne smije zakazati, žele li Širokobriježani slaviti, u konačnici i podići pokal Kupa u zrak. Plavi možda već 33 utakmice zaredom ne znaju za poraz, no Široki ih je ove sezone dobio - dogodilo se to u 1. prvenstvenom kolu, kada je konačnih 2:1 u samoj završnici susreta postavio Wagner (prethodno tomu Željo je sam sebi zabio gol). I ovaj će put Brazilac biti jedna od ključnih figura u igri Širokobriježana, a mnogi upiru prstom i u njegovog brata Bajana koji se oporavio od nezgodne ozljede i u posljednjim je utakmicama igrao.
- Da, i od brata i od mene puno se očekuje, kaže Wagner, dodajući: Do ove sezone nismo dugo igrali zajedno, ali brzo smo se 'našli'. Da je on igrao u prvoj utakmici u Sarajevu, uvjeren sam da ne bi završilo njihovom minimalnom pobjedom.
Brazilski kreator igre smatra da Plavi zapravo imaju veliku prednost, iako je riječ samo o jednom pogotku.

- Ako daju gol, bit će nam teško vratiti se. Da, Željezničar je zasluženo prvak, igraju dobar napadački nogomet, nije bez veze to što dugo vremena nisu poraženi..., ali uvjeren sam da ih možemo pobijediti.
U prvoj je utakmici Wagner bio zadovoljan svojom igrom, jedino ga je pomalo živcirala agresivna igra defenzivca Plavih Patricka Nyeme.
- Nyema je takav igrač, agresivan poput našeg Marcijana. Međutim, napravio je previše prekršaja za koje je trebao biti kažnjen, karton je dobio tek puno kasnije.
Wagner, Bajano i ostali igrači prema naprijed znaju što im je činiti, no sve ih pomalo brine vlastita defenziva. U srijedu će gotovo sigurno biti bez pomoći ozlijeđenog stopera Vedrana Ješe.
- Da, žalio se nakon Travnika da ga boli koljeno. Ne bude li igrao u srijedu, bit će to veliki hendikep za nas. On je po meni najbolji stoper Lige. Ali ne možemo tu ništa ako ne bude igrao. Netko će morati uskočiti. Jefhton je možda preskočio desetak dana treninga, ali ovo je jedna utakmica u kojoj treba stisnuti zube, odigrati muški, pa što bude. Ipak dugo čekamo na ovaj trofej.

Ozlijeđeni Vedran Ješe
Žao mi je, vjerojatno neću igrati

Sigurna prvenstvena pobjeda protiv Travnika nije previše potrošila momčad, ali je imala svoju cijenu. Cijenu u vidu ozljede standardnog stopera Vedrana Ješe.
- U prvom sam poluvremenu kod jednog duela nezgodno doskočio i noga mi je jednostavno 'propala' pod težinom. Nikada mi se to nije dogodilo, još nikada nisam imao ovakav problem s koljenom. Boli me više nego na dan utakmice, u ponedjeljak to idem slikati, nadam se samo da nisu ligamenti, rekao je nam je razočarani Ješe, dodajući da gotovo sigurno neće igrati u srijedu.
- Čisto sumnjam da ću igrati. Čuda se događaju, ali mislim da ovaj put to neće biti slučaj. Ima tu igrača koji mogu uskočiti, Dane Kožul je, recimo, u Prijedoru igrao stopera iako je on vezni, a protiv Travnika na moju je poziciju uskočio Mateo Bertoša. Ivica Džidić, iako trenira, ove polusezone nije odigrao ni minute, a i Jefthon je bio ozlijeđen.
I sam zna da promjene u zadnjoj liniji, ovakve nenadane, nisu dobre, no vjeruje da Široki ipak može do trofeja.
- Nisu oni toliko bolji, ali imali su tu stabilnost, koja je došla do izražaja kada smo mi posustajali. Vjerujem da je u ovoj preostaloj utakmici sve moguće. Samo da suđenje bude dobro.

Dnevni list

Vezani članci