Vučić o dočeku Vatrenih: 'Nije novost da Hrvati slave uz ustaške pjesme. I opet će'

Vidi originalni članak
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra kako je Hrvatska povratak Vatrenih slavila uz ustaške pjesme i Thompsona koji je nastupio s nogometašima na dočeku na glavnom zagrebačkom trgu.

"Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svjetskom prvenstvu u nogometu slavili uz ustaške pjesme. Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće biti? I sljedeći put će biti iste te pjesme'", izjavio je predsjednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je podsjetio da on nije navijao za Hrvatsku, ali je i dodao kako na račun slavlja neće izgovoriti ni jednu ružnu riječ jer su "Srbiji potrebni dobri i bolji odnosi u budućnosti".

No, istaknuo je potom da su se, kako je kazao, ustaške pjesme pjevale i poslije prve utakmice na prvenstvu kada je i reagirao pitavši ""kako mislite da predsjednik Srbije navija za onoga tko pjeva pjesmu koja počinje "za dom spremni, uskilikom, uzvikom, a u kojoj se kaže ‘bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji".

"A sada me baš tjerati da navijam za nekog i da se iščuđavam što su pjevali ustaške pjesme... Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće biti? I sljedeći put će biti iste te pjesme. I to kako ide geni kameni "nije dobra '45." i tako dalje "raselili nas diljem svijeta', rekao je Vučić dodavši kako je za njega '45. godina oslobođenja od nacizma.

"Moje je da vodimo dobru politiku s Hrvatima, da imamo dobre i sve bolje odnose, imat ćemo sve bolje odnose, moje je da brinem o hrvatskoj manjini u Srbiji, moje je da brinem o srpskom življu i da nešto, ako mogu, učinim da se oni osećaju slobodnije i sigurnije u Hrvatskoj, iako je to teško", rekao je Vučić, piše Telegraf.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIJESTI.HR

Vezani članci