Vatreni protiv Italije igraju u Splitu

Vidi originalni članak
...za Europsko prvenstvo 2016., protiv Italije u lipnju i protiv Bugarske u listopadu, igrati na stadionu Poljud, izvjestili su novinare u utorak izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.
Ovaj dogovor uslijedio je tri dana nakon što je predsjednik HNS-a Davor Šuker 4. travnja najavio mogućnost da Split bude domaćin dvije preostale domaće kvalifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije za EURO protiv Italije i Bugarske, a Šuker je tada najavio kako će žurno u Split na dogovor otputovati izaslanstvo HNS-a.

Na sastanku održanom u prostorijama Hajduka na Poljudu, uz Vrbanovića su bili povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk i savjetnik u HNS-u Zorislav Srebrić, dok su s Hajdukove strane uz Brbića bili predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak i njezin zamjenik Nikola Koceić Bilan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu, a sve u interesu hrvatskog nogometa. Također je predloženo da se utakmica Hrvatska - Bugarska, koja je na rasporedu 10. listopada 2015., odigra u Splitu", navodi se u priopćenju nakon sastanka.

HNS će napraviti sve što je potrebno prema UEFA-i da se realizira odluka o promjeni domaćinstva utakmice Hrvatska - Italija za koju je već bilo prijavljeno domaćinstvo u Zagrebu.

"Zajednički je prijedlog da Split bude domaćin još dviju utakmica reprezentacije Hrvatske u idućem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018. godine", ističe se u priopćenju i navodi da obje strane izražavaju zadovoljstvo ovim prvim razgovorom koji je protekao u pozitivnoj atmosferi i kojim je otvoren proces razgovora koji će se nastaviti u najskorije vrijeme. Vrbanović je u kratkoj izjavi novinarima kazao kako je današnji sastanak organiziran prvenstveno sa ciljem "da dogovorimo domaćinstvo utakmice protiv reprezentacije Italije u Splitu".

"Mislim da je to jedna dobra nogometna priča i da će ta ideja biti dobro prihvaćena posebno među našim navijačima", istaknuo je Vrbanović, a zadovoljstvo današnjim sastankom nije krio niti Brbić.

"Sjeli smo konačno za stol nakon tri-četiri mjeseca, svjesni smo svih otvorenih problema. Između tih problema nalazi se i problem naše reprezentacije i veseli me što mogu kazati da smo se danas dogovorili da će se učiniti sve kako bi se utakmica protiv Italije odigrala na Poljudu", kazao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

rs.seebiz.eu

Vezani članci