Varešanović: Nagrađeni smo za hrabru igru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mnogo je traga ostavila prošla sezona i odnos pojednih ljudi prema njemu. Bezbroj puta je isticao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Niko nikada neće više voliti Sarajevo kao ja i mogu pričati svašta, ali to je moj klub i uvijek će tako biti, ponosno je izjavljivao Varešanović, istovremeno profesionalno obavljajući svoj posao na klupi Veleža.

U gradu je rastao pritisak javnosti, jer Velež može biti 10 godina negdje „usnuo“, ali vrlo malo treba da se iskra onog čuvenog plamena probudi. Osjećala se atmosfera derbija u zraku. Nije htio da razočara navijače, vjerovao je u svoje igrače. Vratilo se sve to u Sarajevu. Spojilo se u jedno, a strateg „Rođenih“ je odahnuo.

- Osjećao sam se čudno sjediti na svom Koševu i voditi ekipu protiv Sarajeva. Glupo je reći sada „ja sam profesionalac“. Da to jesam, ali nisam ni od kamena i niti mi je lako igrati protiv kluba koji je dio mene, a niti želim da razočaramo navijače koji vjeruju u Velež i mene. Uvijek ću to ponoviti meni je čast biti trener Veleža, bez obzira što neko to može tumačiti kao frazu, ali stojim iza svojih riječi, naglasio je Varešanović.

O utakmici, koja je donijela većim dijelom dominaciju „Rođenih“, odmah poslije utakmice za medije je istakao:

- Primili smo gol iz pogreške i to nas je presjeklo. U drugom dijelu smo pojačali ritam utakmice i to nam se vratilo. Imalo je i Sarajevo i mi svoje šanse i mislim da je ovo najrealniji rezultat na kraju. Nagrađeni smo za hrabru igru i hvala igračima na takvom odnosu prema Veležovu dresu. Ostajemo na vrhu i okrećemo se Kozari. Ta nam je utakmica već u srijedu, a zatim slijedi Leotar. Te dvije utakmice za nas su trenutno najvažnija stvar na svijetu. Mnogo je utakmica do kraja, trebamo racionalno razmišljati. Hvala navijačima što su došli da nas bodre i idemo dalje zajedno do novih bodova, istakao je Varešanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

fkvelez.ba / hercegovina.info

Vezani članci