Vaha: Bio sam i ja mangup, znao sam zaružiti i popiti. Ali sam se zato i naplaćao kazni...

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Vahid Halilhodžić ovaj je tjedan ponovno dokazao da je Dinamov Mourinho. Trener ‘plavih' pazi na svaki detalj, od stanja u vlastitim redovima, do traženja slabih strana suparnika, piše jutarnji list.

- Svlačionica je ogledalo kluba! I njegovo srce! A meni je kao treneru zadatak zaštititi svlačionicu. I zato, kad sam vidio da vas ne zanima nogomet, nisam dopustio igračima izjave ni intervjue. I ne znam čemu čuđenje što sam kaznio nedisciplinu, ta provodio sam klupski pravilnik, kao svugdje u svijetu. Igrači su svjesni da su pogriješili. I nisam ih ja kaznio, nego Dinamo - naglasio je Vaha na druženju s novinarima uoči subotnje (20.15) prvenstvene utakmice s Rijekom, koja je vodećoj momčadi prvenstva nanijela jedini poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaha je u društvu svoga ‘patrona' Zdravka Mamića u srijedu popodne bio na Kantridi na uzvratnoj kup-utakmici u kojoj su Riječani izgubili 2-4 i ispali...

- Nisam gledao samo Rijeku, nego i Varaždin, s kojim igramo nakon Villarreala. A zanimao me i ambijent, mogu reći da nas čeka agresivan domaćin i sličan pritisak na terenu i oko njega kao i u Splitu.

Od Scorijinih ključnih igrača Vaha apostrofira Đalovića i Štroka, no stekli smo dojam da je više pratio stražnjeg veznog gostiju Brezovca, pomoću čijeg dovođenja u Maksimir Mamić kani pridobiti na svoju stranu "uvijek neposlušne" Varaždince...

- Dinamo mora pratiti sve igrače iz HNL-a, jer talenata ima, što dokazuju rezultati reprezentacije. Lakše je pratiti i imati potpuni uvid u domaće, nego u strane igrače. I to mi radimo. Brezovec me se dojmio jer je odigrao i ponašao se kapetanski: ima dobru pas-igru i promjenu ritma, brzinske promjene pravca, izvrstan udarac, pucao je pet-šest puta s oko 25 metara - znakovito je odgovorio Vaha, na te riječi ni igrač neće ostati imun.

Glede zdravstvenog kartona, vraća se Bišćan, otpada Chago (kolateralni ligamenti). Tomečak je otputovao u Basel po posebnu masku za lice. No, Vaha kaže da neće biti čuvanja za četvrtak i Villarreal. Eventualno Sammira...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kad god sam zamišljao koju bih postavu želio u utakmici nakon, dogodilo bi se nešto nepredviđeno, pa tako neću ni sada. Prvenstvo nam je ipak glavni cilj. Vratimo li se s Kantride s tri boda, moći ćemo si dopustiti neki kiks kasnije. Sammir je blizu ozdravljenja, no vidjet ću nakon još jednog treninga ima li ga smisla voditi u Rijeku i s obzirom na njegovo fizičko stanje ulaziti u rizik...

Sammirov problem, dakako, nije samo ozljeda ‘sjednog mišića'...

- Alkohol je najopasniji za muskulaturu! I dim cigarete. Imam dvije diplome pa znam što se događa s mišićima nakon alkohola u krvi. Tri do pet puta je povećana mogućnost ozljeda. Danak se možda neće platiti na sljedećoj utakmici, ali hoće na onoj za sedam do deset dana, nekom rupturom. I ja sam kao igrač bio mangup, i znao zaružiti i popiti. I naplaćao se kazni. I u Veležu i u Francuskoj. Mora se poštivati red i biti odgovoran prema sebi i suigračima, a ove kazne jednoga će se dana vratiti pravim rezultatom - poručio je Vaha.

Dinamov je problem što nema tog "jednog dana", nego je uvijek - danas. Dodajmo da derbi 17. kola na Kantridi sudi Bruno Marić, a kontrolira ga Željko Širić.

Vezani članci