UTAKMICE U VELIKOM TJEDNU Boysi bojkotiraju Dinamo na Veliki petak, a nekima u Hercegovini se ne sviđa ni igranje na Veliku subotu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dvije utakmice 31. kola HNL-a igrat će se 15. travnja. Svoje domaće utakmice na Veliki petak tako će igrati dva najveća hrvatska kluba Hajduk i Dinamo. Splićani će na Poljudu ugostiti Goricu, dok će zagrebački Dinamo na Maksimiru dočekati momčad s Aldo Drosine - Istru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači zagrebačkog Dinama odlučili su utakmicu bojkotirati utakmicu s obzirom na to da se igra upravo na Veliki petak. Zbog toga su uputili i priopćenje.

"S obzirom na to da Dinamo svoju sljedeću utakmicu protiv Istre igra na Veliki petak, dan koji kršćani diljem svijeta provode u postu i prisjećanju na muku i smrt Isusovu, obavještavamo sve da na toj utakmici neće biti organiziranog navijanja s naše sjeverne tribine. Tako smo odlučili svaki puta zadnjih nekoliko sezona kada bi utakmica padala na Veliki petak, a tako će biti i ubuduće, nastavi li savez s ovom praksom. Ovakav sramotan odnos HNS-a prema navijačima traje i traje, ali ne samo zahvaljujući odgovornima u savezu već i samim predstavnicima klubova u ligi kao i mnogim drugim sudionicima lige. Skrećemo pozornost na činjenicu da će se ovoga tjedna, primjerice, sve utakmice Hrvatske malonogometne lige, a koja je u nadležnosti istog tog HNS-a - odigrati u četvrtak. Zašto?"

"Zahvaljujući zahtjevu klubova 1. HMNL koji su zatražili da se inicijalno zakazani termin cijelog kola s petka pomjeri 24 sata ranije. Znači - može se i nije sve samo do HNS-a. Nismo do sada primijetili da je ijedan klub barem deklarativno protestirao protiv ovakvog termina, a kamoli nešto više od toga."

"Svjesni smo da dio javnosti ne shvaća i ne podržava našu odluku i da će se radije kritizirati ovaj potez, nego odluka cijelog niza odgovornih pojedinaca u HNS-u, klubovima te ostalih... Ali to nas ne zanima. Ne zanimaju nas ni cinični komentari kao niti fraze o navijačima koji rade to što rade, a nazivaju se vjernicima."

"Bad Blue Boysi nisu samo dekor na nogometnim stadionima već grupa ima svoja uvjerenja i principe koje živi i brani onako kako zna i može. Apeliramo ponovno na HNS i klubove da prestanu sa zakazivanjem termina utakmica na Veliki petak", stoji u priopćenju Bad Blue Boysa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I brojni navijači Hajduka ne slažu se s igranjem na Veliki petak, pa ispod objava službene stranice kluba u komentarima iskazuju svoje negodovanje.

Maksimir

Kada su u pitanju utakmice Premijer lige BiH, tri kluba s hrvatskim prefiksom Zrinjski, Široki Brijeg i Posušje, čija velika većina navijača i djelatnika klubova uključujući igrače slavi Uskrs, na utakmice neće na Veliki petak već dan kasnije. Na Veliku subotu Široki Brijeg ide u goste Leotaru, Posušje će ugostiti Slobodu, a u derbiju kola istog dana HŠK Zrinjski će na svom stadionu dočekati Sarajevo.

No, iako se utakmica u Mostaru ne igra na Veliki petak, neki na stadion neće ni na Veliku subotu.

"Već duže vremena planiram odvesti svog sina na njegovu prvu utakmicu Zrinjskog. Zbog lošeg vremena nekoliko posljednjih utakmica nisam uspio, a i ovu protiv Sarajeva ćemo morati preskočiti. Inače nikada do sada nisam prakticirao ni večernje izlaske, ni odlaske na utakmice u velikom tjednu. Da se razumijemo, nemam ništa protiv onih koji idu. To je jednostavno moja osobna odluka, iako poznajem još neke ljude s istim razmišljanjem", kaže za Hercegovina.info jedan vjerni navijač Zrinjskog sa zapadne tribine stadiona pod Bijelim Brijegom koji je želio ostati anoniman.

"Treba dodati da navijača Zrinjskog ima diljem Hercegovine. Brojnima dolaze tih dana oni najbliži sa svih strana svijeta i dosta je tih dana 'kućna atmosfera' i iščekivanje Uskrsa pa će mnogi preskočiti. Ima u kalendaru puno dana kada bi se ove utakmice mogle odigrati i tako izbjeći Veliki tjedan. No, ponavljam to je samo moj osobni izbor, baš kao i izbor Bad Blue Boysa koji ste naveli", rekao nam je ovaj 'Zrinjevac'.

Vezani članci