Ukrajinski huligani dobili poseban naputak uoči dolaska u Zagreb

Vidi originalni članak

Ta utakmica proglašena je utakmicom visokog rizika jer obje strane imaju problema s huliganima, a iz HNS-a su već nekoliko puta istaknuli kako postoje informacije da se sprema prekid susreta. S druge strane, Ukrajinci godinama muku muče s huliganima koji izazivaju nerede na gostovanjima pa je svima jasno da će osiguranje morati biti na visini zadatka, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iz Ukrajine dolaze dobre vijesti i čini se kako izgreda ipak ne bi trebalo biti. Naime, održan je sastanak najžešćih ukrajinskih navijača koji su potvrdili da imaju dogovor s hrvatskim navijačima prema kojem bi sve trebalo proteći mirno. Na kraju su na Facebooku dali naputak za sve one koji idu u Zagreb.

"Postigli smo dogovor s hrvatskom stranom, agresije u Zagrebu ne smije biti. Inicijativa je došla s naše strane, a Hrvati su to podržali. Rat na Balkanu 90-ih godina ima puno sličnosti s onim u Ukrajini u posljednjih nekoliko godina. Hrvati nam pomažu u borbama u istočnoj Ukrajini i te su nam stvari puno važnije od navijačkih sukoba. Isto tako, kad će se igrati uzvrat kod nas, nastojat ćemo da sve prođe u mirnoj atmosferi i bez incidenata. Apeliramo na sve koji idu u Zagreb da se kulturno ponašaju, poštuju domaćina i suzdrže se od bilo kakvih provokacija", stoji u naputku ukrajinskih navijača koji se posebno odnosi na njihove huligane koji su nerijetko izazivali incidente velikih razmjera.

Nadamo se da će obje strane podržati ovaj dogovor i da ga neće prekršiti te da će utakmica proteći onako kako i priliči jednom takvom događaju - u poštenoj i sportskoj borbi na terenu te veseloj atmosferi.

Vezani članci