U petak HNS izabire novog 'gazdu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Izbor predsjednika bit će peta točka dnevnog reda jer će se prije nje izaslanici Skupštine morati očitovati o Prijedlogu izmjene sustava natjecanja u Prvoj HNL, raspravljati o Prijedlogu plavilnika o licenciranju, planu nastupa reprezezentativnih selekcija te razmatrati izvješće o organizaciji Europskog prvenstva u futsalu kojemu će naša zemlja biti domćin 2012. godine', kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, piše tportal.hr.

Po njegovim riječima, 9. veljače reprezentacija bi u Puli, ukoliko do tog vremena novi stadion dobije sve potrebne dozvole, trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv Češke. 'Ukoliko stadion u Puli do tada ne bude spreman utakmica protiv Češke igrala bi se na stadionu Kantrida u Rijeci, ali bi u tom slučaju reprezentacija odigrala utakmicu u Puli 29. ožujka protiv neke od reprezentacija s kojima su pregovori u tijeku', kazao je glavni tajnik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrić je novinare izvjestio da će se 22. prosinca na Kantridi odigrati humanitarna utakmica između reprezentacije, za koju će nastupati igrači koji su 1990. odigrali prijateljsku utakmicu protiv Rumunjske, i veteranske momčadi NK Rijeka, a prihod s te utakmice namijenjen je bolnicama i dječjim ustanovama iz Rijeke, Vinodolskog i Lovrana.

Voditeljica Odjela za licenciranje HNS-a Ivančica Sudec kazala je da se u sustavu licenciranja, koje za novu sezonu započinje 31. siječnja ne očukuju značajnije promjene.

'Naš pravinik sada usklađujemo s pravilnikom UEFA-e u kojem se inzistira na financijskom fair-playu koji će se odnositi i na naše klubove koji nastupaju u europskim natjecanjima. Tako će u budućnosti svi klubovi čiji su prihodi veći od pet milijuna EURA morat će, da bi dobili licencu, dostaviti dokaze da su ispunili sve obveze prema igračima, zaposlenicima kluba i prema državi', napomenula je Sudec.

Glavni tajnik HNS-a oštro je osudio incident, koji se u ranim posijepodnevnim satima dogodio u Novom Zagrebu kada je kamenjem napadnut autobus s navijačima PAOK-a koji su doputovali na sutrašnju utakmicu 6. kola D skupine Eurolige u kojoj se sastaju Dinamo i grčki PAOK.

'Iznenađen sam i ne mogu shvatiti da se ovo moglo dogoditi u Zagrebu. Nadam se da će nadležne institucije poduzeti hitne mjere te igračima i navijačima PAOKA-a osigurati miran boravak u gradu', rekao je Srebrić.

Vezani članci