Tuzla je dočekala Ćiru Blaževića

Vidi originalni članak
Imao sam bogatu ponudu iz Kine, ali ocijenio sam da ću ovdje doživjeti novu vitalnost, rekao je Ćiro na predstavljanju u prostorijama drugoligaša Slobode.

Ćiro Blažević danas je u Tuzli potpisao ugovor sa Slobodom. Bosanskog drugoligaša vodit će do kraja sezone. Grad soli spektakularno ga je dočekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Više od pet godina nisam bio na utakmici Slobode. Kod Ćire ću ići i na treninge, a ne samo na utakmice. On je najveća nogometna legenda ovih prostora - rekao je umirovljenik Izet Zohrović.

Već po ulasku u Bosnu i Hercegovinu Ćiro se vozio pod policijskom pratnjom. Na centru Tuzle Fukare, navijači Slobode, izvjesili su transparent dobrodošlice: 'Dobrodošao treneru svih trenera'.

Ćiro je odmah po dolasku u svom stilu priredio pravi show. Javljao se na francuskom na telefon pa poželio i sliku s damama.

- Slikaj me s gospođama da mi ne viču 'Ćiro, pe.eru' - rekao je nasmijani legendarni trener.

Ubrzo je krenulo i skandiranje za legendarnog trenera: 'Ćiro, majstore, Fukare su uz tebe.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zahvaljujem se predsjedniku i svima zaslužnima koji su mi dali priliku da demantiram sve koji su rekli da sam 'prošlost' - dodao je Ćiro.

Zbog Ćire se očekuje pun stadion

- Pokazao je da je velik čovjek i mi Tuzlaci to ćemo znati cijeniti. Cijeli grad je ushićen zbog njegova dolaska. Jednostavno, Ćiru moraš voljeti - rekla je pekarica Samija Požegić.

Predstavljanje će biti u kompleksu Panonska jezera. To su slana umjetna jezera, ponos Tuzle.

- On je legenda, zaslužio je sve na najvišoj razini. Skroman je čovjek, nije puno tražio - rekao je predsjednik Slobode Azmir Husić.

Živjet će u najboljem hotelu

Ćiro će stanovati u najboljem hotelu, u najluksuznijem apartmanu. Dobit će od kluba automobil, a ako želi, imat će i vozača. Husić će mu na raspolaganju biti 24 sata dnevno.

- Ćiri ne smije ništa nedostajati, nećemo štedjeti na njemu. Moramo biti dobri domaćini. To je obaveza svih nas - dodao je Husić.

Prvi trening u subotu, pripremna utakmica sa Zvezdom

Prvi trening s novom momčadi Ćiro će imati u subotu. Pripreme će imati u Kopru gdje će odigrati pripremnu utakmicu protiv Crvene zvezde petog veljače.

Otkad je Damir Mulaomerović preuzeo košarkaše Slobode, na utakmice u prosjeku dolazi čak 4000 ljudi. Nadaju se da će Ćiro svojom karizmom napuniti njihov stadion Tušanj.

izvor:_24sata.hr

Vezani članci