Tuzla City i ovo kolo bez pobjede, Željezničar ostvario prvu uvjerljivu pobjedu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nogometaši Tuzla Cityja i Radnika remizirali su na Tušnju rezultatom 3:3 u 25. kolu nogometne M.tel Premijer lige BiH. Tuzlaci su novim kiksom produbili veliku krizu, dok su Bijeljinci stigli do važnog boda u borbi za opstanak, ali itekako mogu žaliti za punim plijenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki pljusak i težak teren od starta utakmice su otežavali posao igračima oba tima, a u takvim uvjetima bolje su se snašli gosti koji su do vodstva stigli u 10. minuti, navodi Klix.

Igrači Tuzla City je poravnavaju rezultat na startu drugog dijela. U 58. minuti Mehanović je izveo korner, a defanzivac Čeliković je glavom poravnao na 1:1. Osam minuta kasnije, gosti su ponovno poveli i to ponovno nakon kornera.

To nije bilo sve jer je revija golova nastavljena u 69. minuti. Ferreyra je lijepo centrirao, a na pravom mjestu našao se Džafić koji je ponovno izjednačio rezultat na 2:2.

I kada se činilo da će tako ostati, Haris Handžić je u 86. minuti donio treće vodstvo Radniku koji je bio nadomak pobjede. Ipak, u 91. minuti Mišić je spasio Tuzlake poraza i postavio je konačnih 3:3. Tuzla City će u narednom kolu igrati protiv Borca, dok će Radnik na svom terenu ugostiti Velež.

U drugoj utakmici dana, FK Željezničar je odigrao svoju najbolju partiju proljetnog dijela te je na kraju upisao uvjerljiv trijumf nad FK Leotar rezultatom 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi koji se u strijelce upisao bio je Hodžić i to u 5. minuti na asistenciju Štilića nakon što je vezni red domaćih ranije oduzeo jednu loptu svojim rivalima, navodi Sportsport.

U 23. minuti slična sitaucija. Vezni red domaćih krade loptu gostima, a Hodžić upošljava Subašića koji se namjestio na lijevu nogu i rutinski matira Puletića. Nova promjena rezultata pet minuta kasnije. Ovaj put Subašić je bio u ulozi asistenta, a mrežu je zatresao Mekić koji se lijepo snašao iz blizine.

U narednom kolu Željezničar će na gostovanje Rudaru u Prijedor, dok će Leotar u Trebinju ugostiti Široki Brijeg.

Vezani članci