FOTO  Tonći Kukoč: Zrinjski ima igrača koje klub ne smije pustiti ispod milijuna.

Vidi originalni članak
Plemići moraju dobiti obje utakmice do kraja (Radnik i Sloboda), a Željezničar mora izgubiti barem jednu (Sarajevo i Radnik).

Scenarij možda nije najizgledniji, ali je realan. Navijači možda su i skeptični da će Sarajevo, pošto je to puno realnija opcija od one s Radnikom, dobiti Željezničar u utakmici koja njima, vjerojatno, neće puno značiti, ali igrači Zrinjskog vjeruju. Prije svega jer derbi je derbi, a rivalstvo dva kluba ne smije se zanemariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da nam Sarajevo može puno pomoći. To je veliki derbi, igrao sam puno derbija i dobro znam da je tu sve moguće. To su drugačije utakmice, drugačiji je naboj...", govori lijevi bočni Zrinjskog Tonći Kukoč za Sportske novosti.

Ipak, eventualna pobjeda Sarajeva u "vječitom derbiju" Mostarcima neće značiti ništa ako se oni iz BIjeljine ne vrate s tri boda.

"Fokusirat ćemo se u potpunosti na naše dvije utakmice. Ipak je to najvažnije, ali čvrsto vjerujem da ćemo u subotu oko 19 sati biti sretni", dodaje Kukoč.

Najzvučnije pojačanje Zrinjskog imao je težak start u novom klubu. Bio je predodređen za startera već od prvog kola, no ozlijedio se uoči Čelika. Od tada pa do sada samo je u jednoj premijerligaškoj utakmici i u njoj je zabio gol.

"Ono što sam pokazao protiv Krupe je tek mojih 50 posto što mogu. Igrao sam po pola sata protiv Želje i Sarajeva, zadovoljan sam, a trener najbolje zna kada i kako me korisititi. Što više utakmica budem igrao bit ću sve bolji. Svi su nakon Krupe pisali 'odlični Kukoč', ali to je pola onoga što mogu. Kukoč u Zrinjski nije došao zaraditi nego će Zrinjski zaraditi od moga transfera. Vjerujte mi na riječ!", poručuje ovaj Splićanin, te u neočekivanom izljevu iskrenosti nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu i ne želim reći da je ovo bilo teško razdoblje iza mene. To mogu reći oni koji rade u tvornici 15 sati, ali nisu sigurni da će izdržati do kraja mjeseca i prehraniti svoju obitelj. Moja majka je morala raditi dodatni posao, čisteći našu zgradu, da bi se zaradio euro više i da mi se kupe kopačke da mogu igrati. Zato se nikada neću žaliti. Mogu reći samo da je ovo bilo turbulento razdoblje. ali sam ga izdržao, nisam napravio ni jedno sranje. Ponosan sam na sebe, jer dvije godine ranije 'rušio' bih sve pred sobom.

Bivša Hajdukova zvijezda igrala je i u Seriji A, no za Kukoča dolazak u Premijer ligu nije korak unatrag u karijeri. Naprotiv.

"Uvijek sam znao da je Premijer liga jaka. Igrači koji su ovdje zaslužuju puno više respekta. Tragedija je da neka budala od agenta može doći u bilo koji klub i nuditi 50 ili 100.000 eura za nekog igrača. Zrinjski ima igrača koje klub ne smije pustiti ispod milijuna. Hrvatska liga nije ništa bolja, istina je samo da se igrači bolje prodaju jer se više respektiraju. Meni ne ide u glavu da novinarske nakaze iz Splita dođu gledati derbi Zrinjski - Željezničar te pišu da je liga tragedija, da bi nas Hajduk dobio s dva razlike... Sine, Hajduk bi kod nas izgubio 3:0! Da ne spominjem Koševo ili Grbavicu. Ima puno odličnih igrača u BiH i nadam se da će svi oni zaraditi ono što zaslužuju", zaključio je Tonći Kukoč u razgovoru za Sportske novosti.

Vezani članci