Tko je ukrao 300 tisuća eura na transferu Igora Muse?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... u španjolski Xerez u ljeto 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Dalmacija News doznaje, ispitat će se nekadašnji predsjednik kluba Jose Maria Gil Salgado, koji je sklopio posao oko prodaje igrača s Igorom Štimcem, tada ovlaštenom osobom u Hajduku.

Službenu prijavu zbog nestanka cjelokupnog novca od transfera Muse podnio je sam Hajduk još 2005. godine, nakon što je pred Arbitražnim sudom FIFA-e izgubio spor jer su Španjolci navodno dokazali da splitskom klubu isplatili kompletan iznos. Predočili su tri unovčena čeka na iznose od po 100 tisuća eura, a sam Salgado izjavio je da ih je predao upravo Štimcu.

Kako novac nije stigao do Splita, tadašnji čelnici Hajduka po službenoj dužnosti prijavili su krađu, a priložili su i kopije iskorištenih čekova.

Ispitani Štimac, Fiorentini i Košta

Slučaj star punih deset godina izvučen je iz naftalina jer mu prijeti zastara: ukoliko se u 2012. godini ne dogodi nikakav pomak, krivci će se izvući nekažnjeni. Ukoliko, pak, Interpol reagira na hrvatsku zamolbu i dostavi nove podatke, rok zastare pomiče se za dodatnih deset godina.

Državno odvjetništvo još 2008. godine u svojstvu svjedoka ispitalo je tri ključne osobe: Štimca, tadašnjeg direktora Hajduka Fredija Fiorentinija i klupsku odvjetnicu Doris Koštu, koja je prošlog tjedna javno kazala da je novac od transfera Muse misteriozno nestao i za to neizravno optužila Štimca. Naravno, svi ispitani negirali su krivnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posredovao Pokrovac

U cijelom slučaju bit će najvažnije utvrditi jesu li sporni čekovi doista unovčeni i tko je to učinio, no ima indicija da su neke isplate obavljane i u gotovini.

U splitskom Općinskom državnom odvjetništvu nisu željeli iznositi detalje cijelog slučaja, no potvrdili su nam da su ovih dana poslali požurnicu Interpolu za zahtjevom da se "ispitaju neke osobe i pribave neki podaci".

Valjda napomenuti da je Igora Musu, igrača na čijoj prodaji Hajduk još uvijek nije zaradio ni jedan jedini euro, zastupao kasnije ubijeni nogometni menadžer Dino Pokrovac.

Vezani članci