Španjolska uvalila 'petardu' Makedoncima

Vidi originalni članak
Španjolska reprezentacija oporavila se nakon katastrofalnog Svjetskog prvenstva te poraza od Francuske u prijateljskoj utakmici uvjerljivo slavivši na početku kvalifikacija za Euro 2016. godine.

Aktualni europski prvak stigao je do prve pobjede u skupini C pobijedivši u Valenciji Makedoniju 5:1. Furija nije imala nikakvih problema protiv nedoraslog protivnika lako ga svladavši s pet različitih strijelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska bez Diega Coste te Piquea i Torresa uz pomoć mladih snaga prikazala je onakav brzi nogomet, koji joj je donio velike uspjehe, a utakmicu je riješila u razmaku od samo dvije minute. Sergio Ramos je donio vodstvo u 15. minuti realiziravši jedanaesterac, a u 17. na 2:0 je povisio debitant Paco Alcacer. Nadu gostima dao je Ibraimi smanjivši s bijele točke na 2:1-

Alcacer je imao večer iz snova te je uz prvijenac ostvario i asistenciju za treći gol. kojeg je u prvoj minuti sučeve nadoknade prvog dijela zabio Sergio Busquets. Ako je postojalo neizvjesnosti, iste više nije bilo nakon 50 minuta kad je već bilo 4:1, a strijelac je bio David Silva, koji je zabio lijevom nogom iz kaznenog prostora u suprotni kut.

Za 'petardu' se pobrinuo Pedro postavši konačni rezultat u 91. minuti, a Španjolska je prvi put nakon 2011. i utakmice s Lihtenštajnom (6:0) zabila pet golova na utakmici.

 

Rezultati :

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina G: Rusija - Lihtenštajn 4:0, Austrija - Švedska 1:1, Crna Gora - Moldavija 2:0.

Skupina C: Luksemburg - Bjelorusija 1:1, Španjolska - Makedonija 5:1, Ukrajina - Slovačka 0:1.

Skupina E: Estonija - Slovenija 1:0, San Marino - Litvanija 0:2, Švajcarska - Engleska 0:2.

 

Vezani članci