Soudani i Čop donijeli Dinamu veliki preokret na užarenom Poljudu

Vidi originalni članak
Najveći hrvatski derbi ponudio je pravu nogometnu poslasticu u ranom stadiju sezone.

Hajduk je do 70. minute vodio 2-0 golovima Sušića (8) i Milića (40), no 'Modri' su uspjeli okrenuti rezultat. Čop je u 71. minuti smanjio, a potom u 90. i izjednačio. Pobjednički pogodak za goste zabio je Henriquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Za sva tri gola Dinama asistirao je Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i već i osmoj minuti je poveo sjajnim pogotkom Tina-Svena Sušića. Avdija Vršajević je izveo aut za Dejana Mezgu koji je produžio do Sušića, a on je s desne strane kaznenog prostora iskosa pogodio suprotne rašlje Eduardovog gola. Prekrasan pogodak!

Dinamo je do izjednačenja umalo došao u 35. minuti nakon velike pogreške vratara Lovre Kalinića. Hajdukovoj 'jedinici' lopta je ispala iz ruku što je iskoristio Soudani asistiravši Brozoviću koji je pucao u prazan gol, međutim, s gol linije loptu je odbio Maloča.

Hajduk je postigao pogodak i u uvodnim minutama drugog dijela. Dejan Mezga je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a u gužvi pred vratima lopta je došla do Antonija Milića koji ju primirio prsima i s desetak metara opalio pored Eduarda, Poljud je bio u ekstazi!

Hrvatski prvak je smanjio rezultat u 71. minuti nakon odlične akcije Soudanija koju je golom okrunio Duje Čop.

Isti dvojac donio je gostima izjednačenje u 90. minuti. Soudani je ubacio, a Čop s pet metara zabio svoj već sedmi gol u susretima protiv svog bivšeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do velikog preokreta Dinamo je došao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Soudani sjajnim ubačajem uposlio Henriqueza koji je s pet metara glavom svladao Kalinića.

izvor: rtl.hr

Vezani članci