Slaven Musa: Za dobar rezultat zaslužna je momčad, ne pojedinac

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Evo kraj je prvog dijela sezone, pa koliko ste zadovoljni učinkom Zrinjskog?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan sam učinkom u prvom dijelu sezone ali to je tek pola puta jer je naš cilj izboriti mjesto  koje vodi u Europu. Razlog za zadovoljstvo predstavlja i činjenica da smo afirmirali nekoliko mladih igrača koji su postali nositelji igre.

Da je netko uoči početka sezone ponudio ovakav rasplet, da li biste ga prihvatili ili odbili?

Teško je to sada u ovom trenutku reći jer objektivno analizirajući sve naše susrete morali smo imati 3-4 boda više. Mi smo svaki bod zaslužili a nedostatak sportske sreće i nekoliko kardinalnih sudačkih pogrešaka na našu štetu razlog su što nismo još bolje plasirani.  

Koje je po Vama najbolja, a koja najgora utakmica Zrinjskog u ovoj polusezoni?

Najbolja utakmica je recimo protiv Zvijezde (2.pol.) te Čelika, a najgori trenuci su Kup susreti protiv  Veleža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li izdvojiti tko je od nogometaša iznio najveći teret, a tko je podbacio u ovom dijelu sezone?

Ne želim nikog posebno izdvajati jer je momčad zaslužna za ovakav rezultat a ne pojedinac.

Kako komentirate da su sudačke greške išle uvijek protiv Zrinjskog? Da li je to slučajnost jer Zrinjski je pokraden u Travniku, Sarajevu, Banjaluci i Širokom?

Već sam rekao da smo mi svaki bod zaslužili te da smo oštećeni posebno u Banjaluci i Sarajevu a zašto je to tako vjerujte mi da ne znam.

Imate li već plan priprema za proljetni dio prvenstva?

Naravno da imam. Pripreme počinju 10. siječnja, a ono što vas najviše zanima je da ćemo sudjelovati na turniru u Čitluku od 03-05.02.2012. gdje osim domaćina Brotnja nastupaju Zagreb i Gošk Gabela. Također smo dobili poziv da učestvujemo na međunarodnom turniru u Novigradu i Umagu od 09-12.02.2012. gdje su učešće potvrdili Istra, Debrecen i Domžale te ćemo do kraja tjedna odlučiti o našem nastupu koji može doći u pitanje jedino radi tehničkih problema.

Mogu li navijači očekivati pojačanja u zimskom prijelaznom roku, i gdje bi Vam dobro došla pojačanja?

Teško da možemo ostvariti neki zvučan transfer međutim ja smatram da će naše najveće pojačanje biti igrači koji nisu prošli pripreme. Objektivno gledajući mi imamo dobro izbalansiranu momčad te je moja jedina želja da momci koji su iznijeli ovu polusezonu budu i dalje na okupu.

Koji igrači će potražiti novu sredinu, tko nije zadovoljio struku?

Ne mogu vam to u ovom trenutku reći ali nekih velikih igračkih promjena tj. odlazaka neće biti, bar se nadam.

Uz povoljniji raspored na proljeće, realno gdje možemo očekivati Zrinjski na kraju prvenstva?

Mi u ovom trenutku nismo na poziciju koja vodi u Europu međutim imamo dobre temelje i realne ambicije da to ostvarimo u nastavku sezone. Dakle, za očekivati je da Zrinjski bude bolje plasiran, a razlog mog optimizma je potencijal momčadi te smatram da imamo još dosta prostora za napredak kako individualno tako momčadski.

Da li je dobro da nogometaši nastupaju na malonogometnim turnirima zbog opasnosti po ozljede?

Nastup na Hvidrinom turniru ide na moju dušu jer sam ja dopustio nastup igračima. Naravno da uvijek postoji rizik od povreda no ne želim na taj način da razmišljam, mada je logično da postoji određeni strah od neželjenih posljedica.

Poruka navijačima?

Mi ćemo sve učiniti da usrećimo naše navijače, a na tom putu nam treba velika podrška koju ćemo, nadam se, izvedbama i borbom na terenu zaslužiti.

Vezani članci