Slaven Musa: Protiv Gabale ne smijemo ponoviti veliki broj tehničkih pogrešaka

Vidi originalni članak

...europske izazove - već sljedećeg tjedna Široki je u Azerbajdžanu, gdje ga u okviru 1. pretkola Europske lige čeka prvi duel s Gabalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širokobriježani su očekivano igrali u finalu Memorijala, no tamo su dočekali nezgodni Split, četvrtoplasiranu momčad HNL-a prošle sezone. Protiv Neretvanca u polufinalu izborena je pobjeda od 2:1, koji su donijeli pogoci Davora Landeke i Dine Ćorića, a Musa je tada na travnjak poslao sljedećih jedanaest: Soldo, Ćorić, Brekalo, Laštro, Barišić, Ivanković, Landeka, Wagner, Zakarić, Peko i Mirko Marić. U nastavku su još igrali Ljubić, Kožul, Radić, Marković, Ćorluka, Kožulj, Zadro, Karačić, Buhač, Mihaljević, Pehar i Nikola Marić. Protiv Splita - ipak drukčija priča i nešto drukčija startna postava. Splićane su na travnjaku dočekali Soldo, Ćorić, Brekalo, Laštro, Marković, Landeka, Pehar, Wagner, Zakarić, Peko te Mirko Marić, koji je Široki doveo u vodstvo, da bi Wagner povisio na 2:0. Ipak Splićani su pogocima Bagarića, Glavine i Bilića u 90. minuti s bijele točke napravili veliki preokret te na kraju odnijeli trofej. Split je odnio trofeje i za najboljeg strijelca (Erceg) i vratara (Vukojević), dok je za najboljeg igrača turnira proglašen najbolji strijelac Premier lige prošle sezone - Wagner.
Jasno, htjeli su Širokobriježani osvojiti šesti trofej na Memorijalu, ali Musi je bila bitna i igra, jer duel s Gabalom čeka već sljedećeg četvrtka u Azerbajdžanu. Je li bio zadovoljan? Nije.

- Kada se sve zbroji, Split je zaslužio pobjedu. U prvih 15-20 minuta napravili su nam veliki pritisak otraga, na što nismo imali odgovor, ali ipak nismo bili kažnjeni, nego smo poveli iz prekida, rekao je Musa.
- Do kraja prvog dijela povećali smo prednost. Iako su nam se oni ponudili, nismo iskoristili još par prilika da ih dokrajčimo. U nastavku se jedna mirna utakmica pretvorila u nešto sasvim drugo, dodao je.

Opći dojam...
- Napravili smo dosta tehničkih pogrešaka, ali Split je bio idealan protivnik uoči Gabale. Treba znati da su oni u odnosu na utakmicu s Imotskim zaigrali s još devet novih igrača, a to je odvelo do toga da su bili svježiji u nastavku. Ali vjerujem da ćemo za tjedan dana biti i tjelesno spremniji.
Vidio je i jedan specifičan problem.

- Osjetilo se da smo hendikepirani zbog izostanka braće Džidić na stoperskim pozicijama. Brekalu i novaku Laštri, iako je bio solidan, trebat će neko vrijeme da se uigraju. Ipak je to u potpunosti nova stoperska linija. Ali ne vjerujem da će to neće biti problem u prvenstvu.

Potvrdio je Musa da su svi spremni i zdravi, uključujući i drugog novaka, napadača Mihaljevića..., svi osim Ljubića koji će zbog ozljede mišića pauzirati desetak dana, što će isključiti iz kombinacija za Azerbajdžan. A što se prve natjecateljske utakmice sezone tiče, duela s Gabalom u četvrtak, Musa je djelovalo više optimistično nego prije par dana. Razlog? Njegov pomoćnik Anto Kokić gledao je u Sloveniji duel Azerbajdžanaca i Maribora, koje je završen minimalnom pobjedom Gabale...
- Prve impresije mog pomoćnika govore da su oni dosta odgovorna ekipa koja u napadu ima Brazilca Dodu koji je igrao za Dinamo, solidan vezni red, ali i mane koje bih zadržao za našu dublju analizu. Maribor je igrao s kombiniranim sastavom u prvom dijelu, kada je Gabala iz prekida zabila za konačnih 1:0. Nema sumnje da su financijski moćni, to govore i trenerski ugovori, ali vjerujem da su nam šanse 50-50. Osnovno će biti izbjeći veliki broj tehničkih pogrešaka koje su nam se dogodile u duelu sa Splitom, moramo biti kompaktni. Bude li tako, vjerujem da u prvoj utakmici možemo do povoljnog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak na put

Širokobriježani put Azerbajdžana, gdje ih u četvrtak čeka prva utakmica s Gabalom, kreću u utorak...
- Odradit ćemo trening i iz Sarajeva odletjeti za Baku, odakle ćemo se do Gabale prebaciti autobusom. Put nije kratak, ali je u odnosu na prošlosezonski do Kazahstana kraći možda za jednu trećinu. Prođe li sve po planu, u Širokom smo natrag u petak, rekao nam je Musa.

Dnevni list

Vezani članci