Slaven Musa: Mladi igrači odigrali zapaženu ulogu

Vidi originalni članak

Slaven Musa bio je zadovoljan prvom provjerom godine, u kojoj je šansu dao 22 igrača, s tim da je prvih jedanaest minuta igre odradio i Dalibor Šilić, koji se tako oprostio od aktivnog bavljenja nogometom i okrenuo se svom novom izazovu - poslu sportskog direktora. Musa protiv hrvatskog prvaka nije koristio samo najboljeg igrača Wagnera, koji se oporavlja od operacije koljena, a i takav Široki pružio je solidan otpor. Nije da se moglo govoriti o nekoj posebno dopadljivoj igri, to se nije moglo ni očekivati, no svejedno je Široki par puta opasno zaprijetio - u prvom dijelu preko Jure Ivankovića i Dine Ćorića, u nastavku preko Mirka Marića, koji je pogodio mrežu, ali s vanjske strane. - Pružili smo otpor u sklopu svojih mogućnosti, rekao je Musa, dodavši: Vjerujem da smo pokazali da nam je namjera bila igrati i parirati Dinamu, koji je ovog puta bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i njegov kolega Zoran Mamić, Musa je posebno bio zadovoljan mladim igračima...
- Petrović i Ćorluka su odigrali zapažene uloge, zaista možemo biti zadovoljni s tim mladim igračima.

Komentar na debi novog Brazilca, Huga Alexandrina Souze, nije dao, no znajući da je šef struke već najavio da će mu za konkretniju ocjenu kvalitete 24-godišnjeg krila trebati više vremena, to pitanje zapravo nije ni trebalo plasirati. Uostalom, odigrao je desetak minuta za vrijeme kojih je prije svega pokazao da je brz, možda i malo nejak igrač.

Musinu startnu postavu činili su Soldo, Blaić, I. Džidić, Špikić, J. Barišić, Plazonić, Landeka, Šilić, Zakarić, Ćorić i Marić. U 11. minuti umjesto Šilića ušao je Ivanković, da bi do 63. minute Musa pružio priliku i Bilobrku, Ljubiću, D. Džidiću, Kožulu, Petroviću, Ćorluki, Zadri, Buhaču, I. Barišiću i Kordiću.
Širokobriježani nastavljaju trenirati na terenima svog kampa Musa-Karačić, gdje će 22. veljače odigrati sljedeću provjeru - kombinirani sastav odmjerit će snage s Veležom.

16.000 maraka za Šimunićev dres

Plava noć, druženje Dinama, Širokog Brijega i prijatelja i ove je godine imala izrazito humanitarni karakter. Sav prihod od aukcije dresova i sportske opreme dvaju klubova namijenjen je za pomoć braći Ćavar iz Širokog Brijega, Anti i Zvinmiru, koji su vrlo mladi ostali bez oba roditelja, a najveći udjel zauzeo je iznos kojim je kupljen dres Josipa Šimunića - sa 16.000 maraka platio ga je jedan od sponzora NK Široki Brijeg, trener Dinama Zoran Mamić stao je na ponudi od 15.000. Treba istaknuti i prilog igrača Dinama od 5000 maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo Hercegovinu napustio zadovoljan

Dinamo je dan nakon utakmice sa Širokim napustio Hercegovinu - zadovoljan.
- Prvo bi htio reći da mi je jako drago što smo sudjelovali u ovoj akciji i što smo po N-ti puta u Hercegovini dočekani na najljepši mogući način, rekao je Zoran Mamić poslije utakmice na Pecari, dodavši: Drago mi je da smo dobili utakmicu i da su gledatelji, posebno u prvom dijelu, vidjeli jedan ozbiljan Dinamo. Isto tako bih želio istaknuti mlade igrače koji su bili zaista sjajni. U nastavku su veliki dobitak za nas bili mladi Brodić i Perić, a naravno da mi je drago što je sve prošlo bez ozljeda.

Dnevni list

Vezani članci