Slaven Bilić postao novi trener West Hama i odmah podijelio navijače

Vidi originalni članak
Hrvatski strateg je nakon dvije godine napustio Tursku gdje je bio glavni strateg Bešiktaša i s kojim je dvaput završio treći te je također igrao i osminu Europske lige.

Hrvat se tako vratio kao 15. trener u 120-godišnjoj povijesti kluba za koji je kao igrač u 18 mjeseci nastupao 54 puta. Ugovor je potpisan na tri godine, a u njemu također stoji i klauzula u kojoj Bilić neće dobiti otpremninu u slučaju da 'čekićari' ispadnu iz lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i karizmatični trener Marseillea Argentinac Marcelo Bielsa bili su glavni kandidati za trenersku klupu West Hama, a vlasnici kluba David Sullivan i David Gold na kraju su se odlučili za hrvatskog stručnjaka.

- Sretan sam što sam se vratio u West Ham. Premier liga je jedna od najboljih liga na svijetu i za mene je ovo velik izazov. West Ham je uvijek bio poseban klub za mene. Isto kao i Bešiktaš kojeg sam napustio. To su kultni klubovi. Ovdje je bilo prekrasno igrati, osjećam se kao kod kuće. Ovo je velika čast, ali i odgovornost, nadam se da ću dokazati upravi kako je učinila pravi potez kada me je postavila za prvog trenera. Navijačima poručujem kako ću učiniti sve da ovaj klub ostvaruje vrhunske rezultate - kazao je Bilić.

West Ham će iduće sezone igrati u kvalifikacijama Europske lige, i tako je izborio Europu prvi put u posljednjih devet godina. West Ham je ove sezone završio na 12. mjestu Premiershipa, ali je Europu osigurao osvojivši prvo mjesto na ljestvici 'Fair-playa' Premiershipa ispred Liverpoola, Manchester Cityja, Evertona i Burnleyja.

Imenovanje Bilića za trenera West Hama pokrenula je lavinu komentara u kojem su navijači različitih mišljenja. Neki smatraju kako mu treba dati prliku dok su drugi razočarani izborom.


Facebook komentari navijača West Hama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako mislite da je Bilić pravi izbor, prevarili ste se. Ovaj tip nije osvojio ništa, imat ćemo velikih problema iduće sezone. Hvala što se učinili povijesnu pogrešku.

- Trener svjetske klase? Što je to Hrvatska osvojila? Nikad nisu osvojili niti Europsko niti Svjetsko prvenstvo. Znači u Premier ligu smo doveli trenera koji nema apsolutno nikakvog iskustva. Ovako smo mogli zadržati i Allardycea.

- Ovo je velik korak unazad.

- Ako ništa drugo možemo se radovati činjenici kako ćemo u iduće dvije godine imati najveći i najljepši stadion u drugoj ligi.

- Dajte čovjeku priliku. Tek je sjeo na klupu, a već ga pljujete.

- Nisam siguran kako je ovo najbolji izbor, ali nadam se da će pokazati kako sam u krivu, uz njega sam 100%.

 

IGRAČKA KARIJERA SLAVENA BILIĆA

(klub, godina, nastupi, golovi)

Hajduk Split 1988-93 - 109 (13)

Primorac (posudba) 1988 - 13 (1)

Šibenik (posudba) 1988-89 - 33 (7)

Karlsruher SC 1993-96 - 54 (5)

West Ham 1996-97 - 48 (2)

Everton 1997-00 - 28 (0)

Hajduk Split 2000-01 - 9 (0)

TRENERSKA KARIJERA SLAVENA BILIĆA

Hajduk Split 2001-2002

Hrvatska U21 2004-2006

Hrvatska 2006-2012

Lokomotiv Moskva 2012-2013

Bešiktaš 2013-2015

sportske.jutarnji.hr

Vezani članci