Sjednica Izvršnog odbora HNS-a

Vidi originalni članak
Hrvatski nogometni savez radi normalno, a braća Mamić i Damir Vrbanović su nedužni dok se ne dokaže suprotno, poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

Šuker je na konferenciji za novinare na kojoj se već dugo nije vidjela takva gužva, poručio kako je na sjednici IO vladalo veliko jedinstvo, a donijeto je niz važnih zaključaka.
»Na sjednici je vladalo veliko jedinstvo Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema, a najvažniji zaključak je da su Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, te Zoran Mamić nevini dok se ne dokaže suprotno. Čekat ćemo sudski rasplet,« kazao je Šuker dodavši kako nema potrebe obavještavati UEFA-u o uhićenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na nedavne događaje iz Splita kao i činjenicu da policija još nije pronašla počinitelja koji je na travnjak poljudskog stadiona ucrtao kukasti križ.
»Želim vjerovati da je sve slučajno, međutim kad trebamo prokazati Hrvatsku u europskim vodama tu smo prvi. Tko moće opravdati sve napisano o kladioničarskoj mafiji koja je bila predmet bochumskog suda 2009. Za mene je taj slučaj gotov. Ne znam kome je u interesu da se piše o predmetu koji je 2009. godine. Na zadnjem Izvršnom odboru UEFA-e sam dobio toliko pozdrava i podrške. Zar 35 glasova s posljednjeg UEFA-inog Kongresa ništa ne vrijedi?

Šuker je istaknuo kako hrvatski nogomet nije samo Prva liga i Zdravko Mamić.

»HNS je ogromna baza i HNS će uvijek pomagati svoju bazu, a ja sam ponosan na hrvatski nogomet i rast naših koeficijenata,« kazao je dodavši kako je HNS u posljednje četiri godine klubovima i Županijskim nogometnim savezima pomogao s više od 26 milijuna kuna, a prošlu godinu je HNS završio s više od 19 milijuna kuna plusa.
Predsjednik HNS-a je dodao kako je trebao otputovati u Kanadu na finale svjetskog prvenstva nogometašica, ali je na koncu ipak odustao.
»Da sam otišao na finale pisali bi da sam pobjegao,« rekao je predsjednik HNS-a.

Nakon završetka IO-a HNS je objavio priopćenje u kojem se navodi kako »HNS vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza i trenera Dinama Zorana Mamića.«

»Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zauzeo je sljedeći stav prema pokrenutom istražnom postupku koji tereti, između ostalih, prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića. Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom, kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu«, objavio je HNS nakon sjednice Izvršnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina

Vezani članci