Široki pobjedom od 4:0 deklasirao Slobodu na Pecari, hat trick Stipe Jurića

Vidi originalni članak
Iako su Tuzlaci najavljivali da će se kući vratiti nepobjeđeni to im se nije baš ostvarilo s obzirom na vrlo visoku pobjedu Širokog (4:0), pa se može reći da ih je momčad Goce Sedloskog deklasirala ...

Iako je teren bio poprilično natopljen zbog kiše koja je padala u Hercegovini, od samog početka utakmice na Pecari oba tima su igrala vrlo otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, do 18. minute nismo vidjeli velike šanse, a prva je zaprijetila Sloboda. Smajić je proigrao Vidovića, a njegov udarac odlazi pored gola Bilobrka.

Široki je u 20. minuti došao do vodstva. Pogriješio je golman tuzlanskog tima Goran Vukliš, poklonio je loptu Stipi Juriću, a ovaj pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko pokušaja na obje strane. Sloboda je prijetila preko Alispahića i Husejinovića, ali Bilobrk se nije previše namučio da odbrani njihove pokušaje.

Sa druge strane Hrkać i Babić su imali dobre pokušaje, bili su neprecizni, da bi u finišu prvog poluvremena Kovačić pokušao nakon velike gužve, a Sloboda se uspjela odbranitii na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0

Drugo poluvrijeme otvoreno je odličnom šansom Eliomara. Šutirao je Brazilac glavom u desni kut, ali Vukliš sjajno brani, da bi zatim šut Ćorluke otišao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon samo deset minuta igre u nastavku Sloboda je potopljena. Prvo je Jurić u 54. minuti iskoristio veliku grešku Vukliša i Ignjatovića i pogodio je za 2:0.

Jurić je zaslužan i za treći gol. Pobjegao odbrani Slobode, uposlio je Markovića koji pogađa za uvjerljivo vodstvo od 3:0.

U 61. minuti umalo je postignut i četvrti gol. Eliomar je sjajno šutirao, a goste sa Tušnja ovog puta spašava prečka.

Ipak, u 69. minuti i četvrta lopta je u mreži gostiju. Još jedna fantastična akcija je to bila, Barišić je uposlio Jurića koji pogađa po treći put za prednost od 4:0.

Ovo je do kraja susreta bio i konačan rezultat, iako je Petrović u 86. minuti promašio zicer da dovrši goste. Sloboda je ipak danas potpuno razbijena, a Široki je pokazao da je u fantastičnoj formi.

Premijer liga, 30. kolo:

Široki - Sloboda 4:0

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić, Eliomar, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać, Marković, Enin.

Sloboda: Vukliš, Salihović, Pršeš, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Vidović, Alispahić, Hadžanović, Ignjatović.

ABCportal.info

Vezani članci