ŠIROKI KRENUO S PRIPREMAMA Ponajbolji igrač odlazi u Uzbekistan, stigao veznjak iz Dinama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

NK Široki Brijeg krenuo je s pripremama za nastavak sezone, a trener Jure Ivanković u izjavi za Fenu kazao je da su svi igrači koje ima na raspolaganju potpuno zdravi i spremni za treninge. Ivanković je kazao kako će dolazak novih imena ovisiti o izlaznim transferima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imali smo dosta problema s brojem stranaca u momčadi, Vujinović je raskinuo ugovor, Jure Obšivač je dobio ponudu iz Uzbekistana, a mi smo mu izišli ususret i on će najvjerojatnije nastaviti karijeru u novom klubu. Time su otvorene pozicije za dovođenje novih igrača. Za neke naše mlađe igrače ćemo naći adekvatne klubove u kojima će igrati na posudbi, dobiti veću minutažu i samim time se razvijati'', kazao je strateg Širokog.

Najavio je kako će na pripremama priliku dobiti mladi igrači. 

'Tu prije svega mislim na naše juniore Prusinu i Kolendu koji su jako talentirani i odlučili smo ih priključiti prvoj momčadi kako bismo ih provjerili na malo višoj razini. S nama su još dva nova igrača, a to su Vinko Rozić koji je došao iz Dinama na posudbu i Moris Valinčić koji je s nama već neko vrijeme i za kojeg ćemo vidjeti hoće li se pokazati kako bi ostao s nama ili će i on ići na posudbu'', dodao je Ivanković.

Širokobriježani su zakazali nekoliko pripremnih susreta, a prvo na redu je gostovanje kod splitskog Hajduka 16. siječnja. Na pripremama u turskoj Antaliji protivnik momčadi s Pecare bit će ukrajinski velikan Dynamo Kijev.

NK Široki Brijeg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dobili smo ponudu od njih da odigramo prijateljsku utakmicu gdje su oni tražili, uvjetno rečeno, lakšeg protivnika za njih u jednom dijelu svojih priprema. Za nas je to vjerojatno najjača moguća priprema s ekipom koja vrhunska i koja igra značajnu ulogu u europskim natjecanjima. Velika je čast igrati protiv jednog tako velikog i renomiranog europskog kluba'', izjavio je Ivanković.

Komentirajući situaciju na ljestvicu Premijer lige BiH trener Širokog Brijega kazao je kako ona odražava realnu sliku onoga što su klubovi prikazali u prvom dijelu sezone: '

"Zrinjski je napravio veliki bodovnu razliku i ostaje vidjeti hoće li oni u drugom dijelu sezone biti tako dominantni kao u prvom dijelu, pa se može dogoditi situacija kao kod Sarajeva prošle sezone da se ta prednost istopi. Borba za Europu je otvorena i zanimljiva, dosta klubova približno slične kvalitete se bori za mjesta koja vode u Europu, a imamo i kup natjecanje''.

Na kraju razgovora trener Širokog Brijega kazao je kako od svoje momčadi očekuje da na proljeće igra dobar nogomet i da ostvari prvenstveni cilj, a to je plasman u Europu.

''Imamo borbu na oba fronta, Premijer liga i Kup BiH, i to je za nas još uvijek otvorena situacija u borbi za europska natjecanja i nećemo odustati bez obzira na financijsku moć i igrački kadar klubova koji se bore s nama. Mi ćemo se do kraja sezone truditi igrati što bolje i razveseliti naše navijače dobrom igrom i rezultatom'', poručio je Ivanković. 

Trener Jure Ivanković i suradnicima na početku zimskih priprema imaju 27 igrača u kadru:

VRATARI: Dario Miškić, Josip Pehar i Ivan Puljić

BRANIČI: Marko Jurić, Božo Musa, Kristijan Medić, Filip Brekalo, Tomislav Čuljak, Marko Ravlija, Mate Zvonimir Lasić, David Martić i Moris Valinčić

VEZNI RED: Bože Vukoja, Zvonimir Begić, Ilija Mašić, Jakov Blagaić, Ivan Paponja, Tin Jurica, Marijan Ćavar, Nicholas Llanos, Tonći Mujan, Toni Kolega, Ivan Ikić, Vinko Rozić i Božo Prusina.

NAPAD: Daniel Lukić i Petar Kolenda

Vezani članci