Široki Brijeg: Najavljen dolazak oko 250 članova Hordi zla

Vidi originalni članak
Bit će to vjerojatno posljednja utakmica Širokobriježana 2015. godine. Ne i Sarajlija, ugovorili su prijateljski susret u Dubaiju 10. prosinca protiv egipatskog kluba Zamalek, višestrukog prvaka Afrike. Široki je Brijeg pobjedom u Bijeljini protiv Radnika (1:0) osvojio jesenski naslov prvaka. Bilo je to još 7. studenoga, a nakon toga ostala su mu za igrati tri susreta drugog dijela sezone prije zimskoga raspusta. Plan stručnoga stožera, igrača, uprave i navijača bio je proljeće dočekati na čelu ljestvice, ali od toga nema ništa. Jer, Široki je dvije "dodatne" utakmice odigrao neodlučeno - 2:2 na Pecari protiv Travnika i 1:1 u gostima kod Viteza. Ostaje mu još utakmica protiv Sarajeva.

Utakmica u Vitezu prošlost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Utakmica na viteškom "blatnjaku" je prošlost, ali pamtit ćemo dugo rani pogodak za domaće. Da je travnjak bio "normalan", sigurno ne bismo primili pogodak. Srećom, brzo smo izjednačili... Ostaje nam zaboraviti to i okrenuti se utakmici protiv Sarajeva u nedjelju. Bit će jako teško jer Sarajevo se diglo u formi i niže pobjede. Ima odlične igrače, ali imamo ih i mi te mislim da smo bolji. Želimo pobjedu, a nije nevažno što smo domaćini, razmišljanje je trenera Slavena Muse koji "drži nastavu" u odličnim uvjetima na travnjaku SC Musa - Karačić na Blatu:

- Stanje u momčadi je dobro. Pehar, kojega su mučili bolovi u leđima, oporavio se i u ponedjeljak radio s ostalim nogometašima. U utorak je dobio slobodan dan zbog nekih davno najavljenih privatnih obveza, ali će do nedjelje trenirati normalno. Kožulj je u Vitezu odigrao kao da i nije bio ozlijeđen. Wagner i Ćorić još rade odvojeno od ostalih, ali mislim kako će i oni do utakmice biti spremni. I Karačić trenira punom snagom, u konkurenciji je. Žute kartone nema nitko, Brekalo je svoje odradio u Vitezu, rekao nam je u utorak trener Širokog Slaven Musa.

Odvojeno od ostatka društva trenirao je i Jure Ivanković:

- Ozlijedio sam zglob na treningu. Nije previše strašno, valjda će već sutra biti bolje, rekao nam je Jure.

'Snimanje' protivnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musa ima običaj "snimiti stanje i u dvorištu protivnika":

- Sarajevo je odlično posloženo i ima po nekoliko kandidata za svako mjesto u momčadi. Ipak, ovaj put ima "problemčić" na lijevoj strani. Almir Bekić neće igrati zbog žutih kartona...

Iako je utakmica ranije bila zakazana za nedjelju u 16 sati, došlo je do promjene, pa će momčadi istrčati na travnjak na Pecari u 13 sati. Meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme bez oborina i temperaturu od petnaestak stupnjeva:

- Svakodnevno treniramo na Blatu, ali trener je u petak zakazao trening na Pecari. Uvijek je dobro osjetiti kako "diše" trava na kojoj ćemo igrati, kaže lijevi bek Stipo Marković.

Prema svemu sudeći, protiv Sarajeva će tribine biti dobro popunjene. Domaćini su na oprezu jer uvijek su susreti protiv Sarajeva kao Mount Everest visokoga rizika. Posebice nakon poznatih izgreda u "izvedbi" gostujućih Hordi zla 4. listopada 2009. godine u kojima je smrtno stradao njihov član Vedran Puljić. I policija je "na iglama" jer je najavljen dolazak oko 250 "hordaša". Oni će u "kavez" na istoku, a Škripari će zauzeti svoju tribinu na sjeveru. Ulaznice stoje 5 KM (sjever) te 7 KM (jug i istok).

Vecernji.ba

Vezani članci