Široki Brijeg doživio prvi poraz u sezoni, uvjerljiva pobjeda Tuzla City

Fena
Vidi originalni članak

Nogometaši Tuzla Cityja u 8. kolu Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Srebreniku nadigrali su Široki Brijeg rezultatom 4:1 (3:1). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Dragana Jovića od prvih trenutaka je silovito krenula ka golu gostiju. Takva igra i pristup vrlo brzo su polučili rezultate, pa su nogometaši Tuzla Cityja preko Čelikovića u 22. munuti stigli do prednosti. 

Minimalno vodstvo nije zadovoljilo tuzlansku momčad. Nastavili su napadati ka golu Širokog Brijega i u 28. minutu preko Karjaševića, koji je postigao eurogol, stigli do 2:0. 

Furiozno prvo poluvrijeme Tuzla City je zaključio pogodkom Coulibalyja u 38. minuti utakmice. Kada se čekao odlazak na odmor gosti su preko Lukića u 45. minuti ublažili rezultat smanjivši na 3:1. 

Drugi dio nije bio ni izbliza kao prvi. Prvu priliku je imao Široki Brijeg, a iz slobodnog udarca je pokušao Vukoja. Potom se ušlo u mirnije razdoblje igre sve do 81. minute kada je na 4:1 povisio svojim drugim golom Čeliković. 

Tuzla City je potom utakmicu rutinski priveo kraju i zasluženo stigao do nove pobjede. Tuzla City ima 13 bodova, odnosno bod zaostatka za prvoplasiranim Sarajevom, dok je Široki Brijeg ostao na 12 osvojenih bodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vezani članci