FOTO/VIDEO  Rakitić i Bale svaki po dva: Hat-trick Ronalda

Vidi originalni članak
U posve nevjerojatnoj utakmici u kojoj je bilo svega i svačega, a najviše golova, Real Madrid je na svome Santiago Bernabeuu u sklopu 11. kola Primere pobijedio Sevillu sa 7-3.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je postigao dva pogotka za Sevillu, jedan iz penala, a drugi sjajnim udarcem ljevicom s ruba šesnaesterca, a mogao je i do hat-tricka, ali je iz drugog pokušaja s bijele točke poslao loptu preko grede. Ukupno sada na kontu ima već sedam ligaških golova. S druge strane, Luka Modrić je ušao u igru tek u 71. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupo plaćeni Gareth Bale je zabio prva dva gola na utakmici, a kad je Cristiano Ronaldo u 32. minuti pogodio s bijele točke nakon jednog od tri sumnjivo dosuđena penala ove večeri, te nakon toga salutirao u stilu Marija Mandžukića (čini se da je salutiranje upućeno predsjedniku Fife Seppu Blatteru), činilo se da je Real riješio pitanje pobjednika. No, uskoro je dosuđen i jedanaesterac za Sevillu koji je iskoristio Rakitić, a u 40. minuti je Carlos Bacca smanjio na 3-2.

Drugo je poluvrijeme donijelo još pet golova. Bale je asistirao najprije za Karima Benzemu, a potom i za Ronalda, pa su Madriđani u 60. minuti vodili s 5-2. Novu je nadu Andalužanima donio Rakitić fantastičnim pogotkom u 63. minuti, ali do kraja je Real pospremio još dva gola iza leđa Beta i zaključio priču. Ronaldo je zabio svoj treći, a Benzema drugi pogodak na utakmici.

Portugalac sada ima 11 pogodaka na kontu i dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca s Diegom Costom, a zanimljivo je da je u ovoj utakmici skrivio i penal koji u 74. minuti nije iskoristio Rakitić. Spomenimo još i da je Sevilla od 76. minute imala igrača manje jer je drugi žuti karton nakon udaranja Modrića dobio M'Bia.
Trećeplasirani Real se ovom pobjedom vratio na šest bodova minusa u odnosu na vodeću Barcelonu. Dodajmo još da je Valencia neočekivano kod kuće izgubila od ''fenjeraša'' Almerije s 2-1. ''Šišmišima'' je to treći poraz u nizu.

Izvor: dnevnik.hr

Vezani članci