Predstojeći vikend kreće DFA liga za regiju Mostar

Vidi originalni članak

Ovaj nogometni turnir, plijeni pozornost lokalne sportske javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DFA (Dječija Fudbalska Asocijacija) liga počinje 26.11.17. i veliki broj ekipa u U-7, U-8, U-9 i U-10 konkurencijama svaki vikend će odmjeravati snage na terenima Arena Sport Centra.

Budite s nama i pratite nastupe najmlađih nogometaša, od kojih će nadamo se, neki u budućnosti, postati velikim zvijezdama ovog sporta!

DFA liga ove sezone će se igrati u pet regija: regija Banja Luka, regija Doboj - Tuzla, regija srednja Bosna, regija Sarajevo i regija Mostar.

Da napomenemo da je prošle godine iz regije Mostar na završnom turniru koji je održan u Sarajevu sudjelovalo 5 ekipa. Četiri ekipe iz Nogometne škole Zrinjski i jedna ekipa FK Blagaj. Inače ovih pet kipa je osvojilo turnir u regiji Mostar, a zanimljivo da su ekipe HŠK Zrinjski 2007. godište i Blagaj 2005. osvojile prvo mjesto na završnom turniru u Sarajevu, a ekipa HŠK Zrinjski 2009. godište je osvojila drugo mjesto.

Naš portal je prošlu sezonu ispratio od prvog do posljednjeg kola kao i završnicu u Sarajevu te se nadamo da će tako biti i ove sezone.

Vezani članci